S funkcionalnega vidika bi želela predvsem dovolj shranjevalnega prostora in pisalni kotiček. Pisalno mizo oziroma pult z nekaj predalniki bi rada imela v bližini okna, ki je na južni strani. Pomoč sem poiskala tudi pri radiestezistu, ki je opravil meritve. Za posteljo je predlagal dve možnosti: lahko je na sredini sobe, 120 centimetrov odmaknjena od severne stene, ali pa ob vzhodni steni, 80 centimetrov odmaknjena od severne stene, kot je narisano na skici. Za nasvet se vam že vnaprej zahvaljujem. Erika

Odgovor: Glede na radiestezijske meritve in možne postavitve predlagava postavitev postelje ob vzhodno steno. Tako bo ostalo dovolj prostora za umestitev drugih kosov pohištva. Razporeditev pohištva je zastavljena tako, da omogoča umestitev širokega francoskega ležišča. Optimalna postavitev mize je na sredini prostora, saj tako ne ovira dostopa do postelje, hkrati pa je zaradi bližine okna dovolj osvetljena z naravno svetlobo. Če boste imeli na mizi tudi monitor, ga lahko samo obrnete in si ogledate kakšen film kar iz postelje.

Spalnico lahko obogatite tako, da vzhodno steno obložite s paneli v toplem barvnem odtenku in izrazito teksturo, na primer vlaknocementnimi ploščami.

Želiva vam prijeten počitek v na novo opremljeni spalnici.

Gregor Vernik, mag. inž. arh., Dean Marčetič, mag. inž. arh., 2AMV Arhitekti