Njegove besede so vedno dobro premišljene, zdi pa se, da se na neki način ponavlja zgodba izpred dveh let, ko je zaradi iztrošenosti in pod hudim pritiskom, ko ga je po lastnih besedah začela motiti vsaka malenkost, čez noč zapustil položaj športnega direktorja. Čeprav je tedaj na vprašanje, ali si bo premislil, dejal: »Ne, zakaj le?«, se je po prespanih nočeh vrnil in nadaljeval nogometno pravljico, ki je vrhunec doživela v lanski sezoni, ko so serijski državni prvaki zaigrali tudi v elitni ligi prvakov.

Da je Zahović pod velikim pritiskom, je jasno vsem, ki spremljajo slovensko nogometno ligo. Po seriji nepričakovano slabih izidov se je moral ukvarjati z zamenjavo trenerja Anteja Šimundže, s katerim sta imela zgleden odnos, novi trener Krunoslav Jurčić pa je moral že na svoji drugi uradni tekmi priznati premoč nasprotniku. Da se bo to zgodilo v Zavrču, v klubu ni načrtoval nihče. Posledično so Mariborčani na lestvici po četrtini prvenstva šele četrti in za Olimpijo, ki se kaže v izjemno svetli luči, zaostajajo že za velikih deset točk.

Toda veliki svojo veličino pokažejo ravno takrat, ko jim voda teče v grlo, zato je pričakovati drugačen obraz Maribora in njihovega športnega direktorja. Upamo, da je bil njegov izpad zadnji v letošnjem letu. Da nas na koncu res ne bo zelo skrbelo. Predvsem za prihodnost slovenskega nogometa.