PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Italija - 1.liga

Carpi FC/+1/-Napoli
2
Potem ko je Napolijev strateg Sarri postavitev spremenil v 4-3-3, je razkošen potencial napada zasijal v polni luči. Dve zaporedni zmagi s 5-0 veliko obetata tudi pred obiskom v Carpiju. Domači so po dokaj napadalni usmeritvi na začetku prvenstva spoznali, da tako ne bo šlo in verjetno bodo občinstvo na Apeninskem polotoku do konca dolgočasili z "bunkerjem" ter vsekakor težko obstali v Serie A.

Nogomet - Nemčija - 1. liga

Hoffenheim-Borussia (D)
2
"Kuj železo, dokler je vroče" bi bil kar primeren rek za ekipo iz Dortmunda, ki je od zadnje tekme v minuli sezoni zabeležila 18 zmag na 19 tekmah, v letošnjem prvenstvu pa so še zmeraj brezmadežni (gol razlika 18-3). Ekipa večjih težav s poškodbami nima, nasprotnik za novo izživljanje pa kar primeren. Če ima Hoffenheim resne težave z Werderjem in Mainzom, potem se niti tule ne bo nič pozitivnega skuhalo...

Nogomet - Slovenija - 1. liga

Olimpija-Zavrč/2,5/
1 (=manj)
Zavrč ni naivna ekipa, kar je na svoji koži nazadnje občutil tudi Maribor. Tokrat ekipa iz Haloz v Stožice prihaja še z Riero, ki je prvo veliko ime lige po Prosinečkem, ampak sam sem mnenja, da zapriseženi pokeraš ne bo pustil tako močnega pečata, kot "žuti". Nastanili so ga v lokalnem hotelu, mu pustili proste roke glede prostočasnih dejavnosti, menda naj bi rad prakticiral tudi golf, v podrobnosti pa se ne bom spuščal. Danes pričakujem previdno igro gostov, ki se vsaj v prvem polčasu ne bodo spustili v enakovreden boj na sredini. Tekmo dneva bi utegnil odločiti en sam zadetek, kvota na to, da padejo manj kot trije goli je zategadelj po moji oceni previsoka.

Tenis - ATP - St. Petersburg

Rublev A.-Bolelli S.
1
O mladem Andreju Rubljovu boste še velikokrat slišali, saj gre v primeru Rusa za neverjeten talent. Njegov oče, nekdanji boksar, mu je vcepil zmagovalno mentaliteto in že letos je z nekaj predstavami dokazal, da gre za izjemnega igralca, predvsem v segmentu izvedbe udarca. Dokler bo imel pegasti rdečelasec proti takšnim igralcem, kot je Bolelli, višjo kvoto, ga bom z veseljem vzel.

Rugby - Mednarodni - SP

Francija-Romunija/+40/
2
Pričakoval sem še nekoliko višji hendikep, a so očitno stavnice raje previdne, potem ko so Japonci šokirali Springbokse in dosegli največjo zmago v zgodovini ragbija države vzhajajočega sonca. Romuni so še osmič na svetovnem prvenstvu, kar igralci doživljajo zelo čustveno, nekatere med himno pred začetkom oblijejo solze. Njihov strateg je Valižan Lynn Howels, ki zatrjuje, da je prva tekma na prvesntvu daleč najbolj pomembna, ker se po njej pozna celoten turnir. Francozi so prvo tekmo že odigrali in pričakovano obvladali Italijane brez njihovega glavnega igralca Parissea, srečanja pa na njihovo žalost ni dokončal Yoann Huget. Za krilnega igralca je prvenstva verjetno že konce, a tudi z njim bi Francozi ponujeno razliko težko pokrili. Ta reprezentanca nima tako močne podpore francoske javnosti, kajti trener je imel pred SP nekaj dvomljivih odločitev, največja vsekakor ta, da bo doma pustil Francoisa Trinh-Duca. Povzetek: Če bodo galski petelini zmožnost Romunov pri končni coni preveč podcenjevali, bi lahko postalo zanimivo, saj Romuni vsa prvenstva začenjajo na vso silo. Tako so leta 2007 v Franciji močno namučili Italijane, štiri leta nazaj pa na Novi Zelandiji proti Škotom imeli zmago že skoraj v žepu, a v zadnjih desetih minutah zapravili vodstvo.