Precej sprememb je doživel slovenski namizni tenis v poletnih mesecih. Najbolj razveseljivi so rezultatski uspehi, saj mladi igralci blestijo na vseh najmočnejših tekmovanjih. Potem ko so v najbolj vročih mesecih osvajali kolajne na evropskem prvenstvu, so odlično vstopili tudi v novo sezono. Minuli konec tedna so namreč blesteli na močnem mednarodnem mitingu v Varaždinu. To je dokaz, da namiznoteniški center dobro deluje. Pomembna sprememba je, da se je z obrobja Novega mesta preselil na Otočec, kjer ima v prostorih teniškega centra stalne prostore. Vodja centra ostaja Jože Urh, pomaga mu Andreja Ojsteršek Urh, občasno ženska selektorica Vesna Ojsteršek, po novem pa tudi dolgoletni reprezentant Saš Lasan.

Največja sprememba v slovenskem namiznem tenisu je, da je članska reprezentanca trenutno brez selektorja. »Ocenili smo, da je med najboljšim igralcem Bojanom Tokičem in sedaj že bivšim selektorjem Bojanom Rakom prišlo do zasičenosti. Posledično so bili rezultati v zadnjem obdobju slabši. Usedli smo se in ugotovili, da moramo narediti nekatere spremembe,« pojasnjuje predsednik Namiznoteniške zveze Slovenije Marjan Hribar. Novomeščan odgovarja, da so se v iskanju nove rešitve oprli na Saša Lasana, ki je prvič uradno vodil Tokiča na evropskih igrah v Azerbajdžanu. »Z Lasanom sicer še nimamo podpisane dvopartitne pogodbe. Je pripravljena in verjamem, da jo bomo podpisali v teh dneh. Lahko rečem, da se čuti, da je zapihal nov veter. Ocenjujem, da smo na dobri poti, da uresničimo cilj, uvrstitev Tokiča na olimpijske igre v Rio de Janeiro,« pravi Hribar. Zaključuje: »Bojanu Raku smo zelo hvaležni za vse, kar je dosegel s slovensko reprezentanco in Bojanom Tokičem. Ocenjujem, da je lahko še naprej koristen za slovenski namizni tenis, zato je postal svetovalec zveze za vrhunski šport. Čeprav nima več energije kot v najboljših letih, ima dovolj izkušenj, da lahko po Sloveniji spremlja mlade igralce in jih z izkušnjami in znanjem ustrezno usmerja.«

»Predsedniku sem nakazal, da me je začela funkcija selektorja obremenjevati. Imam nekaj zdravstvenih težav, zaradi katerih se težko usedem na dolgo pot z letalom. Poleg tega sem težko odsoten daljše obdobje, saj so moji starši že precej v letih. Tako ni šlo več naprej, zato smo se odločili za sporazumno prekinitev pogodbe,« odgovarja novi strokovni sodelavec za vrhunski šport pri NTZS Bojan Rak, ki se lahko v času zadnjega obdobja na mestu selektorja moške članske reprezentance pohvali s številnimi uspehi. Pod njegovim vodstvom je Slovenija v ekipni konkurenci igrala tako v prvi svetovni kot evropski ligi, Bojan Tokič je osvojil posamično kolajno na evropskem prvenstvu, dvakrat pa je najboljšega slovenskega igralca vodil tudi na olimpijskih igrah.

Štiriinštiridesetletni Saš Lasan si je vrsto let služil kruh v tujih namiznoteniških ligah, bil pa je tudi stalni član slovenske reprezentance, ki se bo z njegovim odhodom precej pomladila. Darko Jorgič in Deni Kožul namreč tako močno trkata na vrata članske reprezentance, da bosta za Slovenijo tekmovala na evropskem prvenstvu, ki bo od 25. septembra do 4. oktobra v Jekaterinburgu. »Spomladi mi je predsednik Hribar dejal, da se bo namiznoteniški center širil in da bodo potrebovali dodatno pomoč. Izkazalo se je, da sem kot trener prevzel tudi članski pogon na turnirjih,« odgovarja Lasan, ki vsaj v tej sezoni še ne bo opustil igralskih ambicij. Za zdaj se še dogovarja, da bi v italijanski prvi ligi igral za klub, s katerim bi sodeloval le na tekmah. Pravi, da je zelo pomembno, da razvoj namiznega tenisa čuti tudi za mizo, ne zgolj ob njej. »Interes za trening v namiznoteniškem centru je z uspehi Kožula in Jorgiča vse večji. V tej sezoni sta se nam pridružila dva Angleža, potencialni interes iščejo tudi Slovaki. Verjamem, da smo na dobri poti, da se še razširimo,« je sklenil novi trener v slovenski članski reprezentanci, medtem ko je funkcija selektorja začasno zamrznjena.