PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Košarka - Mednarodni - EP

Francija-Srbija/+3,5/
1
Zdi se mi, da se bo srbska reprezentanca po bolečem porazu težko našla pot do prave motivacije in se ustrezno borila za bron. Saša je s fanti jasno razglašal, da gre po zlato in da drugo sploh ni pomembno, medtem ko bi bilo za Francoze skoraj katastrofalno doma ne osvojiti odličja. Parker še ene tako slabe predstave ni sposoben in mislim, da se bo domačim uspelo maščevati za lanski poraz na SP, a razlika ne bo previsoka.

Košarka - Mednarodni - EP

Španija-Litva/+6,5/
1
Španci imajo najbolj kompletno ekipo na prvenstvu in čeprav mi gre to težko z jezika, si dejansko Pau ter soigralci zaslužijo zlato. V finalu bom navijal za Litvo, a denar je krepko na strani furije, ki bo tekmo, po mojem občutko, odločila še pred zadnjo četrtino.

Tenis - WTA - Quebec City

Ostapenko J.-Beck A.
2
Po ogledu obeh polfinalnih dvobojev sem dobil občutek, da bi moralo Nemki uspeti. Ima konsistentno igro z osnovne črte in tudi kadar nasprotnica nanjo vrši pritisk, ne samo, da vrne žogico, ampak jo pošlje globoko nazaj. Ostapenkova jo je letos sicer dvakrat premagala, a je bilo v obeh primerih tesno, glede na to pa, da je to za 18-letnico prvi finale v karieri na WTA turnirjih, se ji utegnejo v pomembnih trenutkih zatresti roke. Tudi kakšne dvomljive odločitve (v dvorani ni tehnologije sokoljega očesa) bodo lahko prej voda na mlin Annike, saj ima precej manjše težave z ohranjanjem zbranosti.

Am. nogomet - ZDA - NFL

Jacksonville/+6,5/-Miami
2
Na South beach so med poletjem pripeljali enega izmed najboljših obrambnih igralcev, Ndamakong Suha, dodali pa tudi štirikratnega Pro-Bowlerja, Camerona Wakea. Če sem dodamo še pridobitve, kot sta wide recieverja Kenny Stills in Greg Jennings, potem dobimo ekipo, ki že obeta uvrstitev v končnico, pa čeprav igrajo v močni diviziji AFC East. Tudi, če na tehtnico postavimo oba podajalca, Bortlesa in Tannehila, je kristalno jasno, kdo bi floridski obračun moral dobiti in zato se mi zdi vsak hendikep, manjši od enega touchdowna, lepo darilo.

Am. nogomet - ZDA - NFL

Minnesota-Detroit/+2,5/
2
Bolj se trudim razumeti, zakaj so vikingi tule favoriti, manj mi je jasno. Bridgewater je imel obupen uvod v sezono, z enim samim uspešnim tretjim poizkusom, Peterson pa je tudi deloval tako, kot da mu proti obrambi Ninersov niti 10 "downov" ne bi bilo dovolj za nov prvi poizkus teka proti končni coni. Obramba je zatajila in verjetno je moralo biti kar pestro na treningih do današnje tekme proti Detroitu. Tudi levi imajo rezerve, Stafford in Johnson pa sta, odkar igrata skupaj, le redko povezala dve povprečni predstavi. Oba pričakujem pri visokih številkah in zmagi Lionsov, pa najsi bo to za en prosti strel (field goal).