Čeprav so varovanci Jureta Zdovca že izpadli iz evropskega prvenstva, ima Slovenija v Lillu še vedno nekaj predstavnikov. Včeraj se je mlademu občinstvu, ki je obiskalo tekmo evropskih zvezd za košarkarje do 18 let, predstavil Blaž Mesiček, eden od dveh trenerjev rdeče ekipe, za katero je igral član Uniona Olimpije, pa je bil Tomaž Fartek (izbran je bil na podlagi rezultatov triletnega procesa izobraževanja trenerjev iz vseh evropskih držav). Mesiček je na igrišču prebil 18 minut, dosegel sedem točk z metom iz igre 8/3. Imel je še dve asistenci in štiri skoke. Bil je četrti najboljši strelec rdeče ekipe, ki je s 87:82 premagala črno. Julija je uspešno igral na evropskem prvenstvu do 20 let, v prihajajoči sezoni bo prvič zaigral za člane Uniona Olimpije.

O včerajšnji tekmi.

Vesel sem, ker sem bil izbran med 24 igralcev in sem predstavljal Slovenijo. Najpomembneje je, da smo se fantje zabavali. Nihče od nas še ni igral pred tako številno publiko. Ta tekma je dokaz, da v klubu dobro delamo, in je dodatni motiv za naprej. Zdaj se bom še bolj trudil in morda čez nekaj let igral na članskem evropskem prvenstvu za slovensko reprezentanco.

O svoji igri.

Nisem bil razpoložen, upam, da bo naslednjič boljše. Pomembno je, da sem skupaj s soigralci užival v igri, nisem pa pokazal vsega znanja.

O polfinalu med Francijo in Španijo.

Tekmo sem si ogledal v živo v dvorani. Navijal sem za Španijo, zato sem bil na koncu kar vesel. Vzdušje je bilo noro. Vsak igralec si lahko le želi, da bi igral pred takšnim občinstvom.

O pripravah pri Olimpiji.

Zadovoljen sem. veliko treniramo, naporno je. Zdaj so se nam priključili vsi člani ekipe. Smo kompletni, zato bo vsa ekipa lahko začela trenirati skupaj

O svoji vlogi pri Unionu Olimpiji.

Vsako minuto igre si bom moral zaslužiti na treningu, kjer bom moral dokazati, da lahko igram s temi fanti. Vesel bom vsake minute, ki jo bom dobil v članski ekipi.

O soigralcih na tekmi zvezd.

Poznamo se z reprezentančnih tekem. Izpostavil bi Vanjo Marinkovića, ki igra za Partizan. Je odličen igralec. Pa Ante Žižić je tudi zelo dober in Grk Vasilis Haralampopulos. Vsi so dobri. Če ne bi bili, verjetno ne bi bili povabljeni sem.

O svojih rezervah.

Največ moram delati za met, a tudi pri drugih prvinah – obrambi, prodoru... Rekli so mi, da bomo počasi začeli razvijati tudi fizično pripravljenost, a da ne smemo prehitevati.

O svoji višini (ima 196 centimetrov).

Še vedno rastem. Od lanskega leta do letos sem zrasel tri centimetre.

O vzornikih.

Pri Srbiji mi je všeč Bogdan Bogdanović. Zgledujem se tudi po Milošu Todosiću in Nemanji Bjelici, od ameriških igralcev pa mi je najljubši James Harden. Oba sva levičarja, poleg tega mi je všeč njegov slog igre. To velja za napad, v obrambi se ne zgledujem po njem.