»Jaz, policaj John Brihtnez, in kolega Ed Kretensky sva ob 9.23 zjutraj, ravno ko sva, tako kot vsa leta doslej, pila zastonj kavo v grški restavraciji Euharisto, dobila nujen klic v sili iz srednje šole Mac Arthur. Da imajo nevarnega terorista, ki bi lahko kot veliki vesoljski pok razsul ne le šolo, ampak ZDA, je jecljal ravnatelj. S sireno in modrimi lučmi sva odšibala na kraj zločina in sva kljub veliki nevarnosti vdrla k ravnatelju. Že na vratih nama je bilo jasno, da je situacija izjemno kočljiva. Na mizi je bila sumljiva naprava. Pred ravnateljem je sedel 14-letni mulo arabskih korenin, ki naju je začudeno gledal.

To naju ni zmedlo, kajti vsi teroristi vedno gledajo začudeno, češ, saj smo čisto nedolžni. Ravnala sva v skladu z navodili teksaškega zakona o motenju javnega reda in miru, zveznega zakona o domovinski varnosti ter po internih navodilih Cie in FBI za primere teroristične grožnje, kajti na mizi je stala ura, iz katere so gledale žičke. Pod pritiskom najinih ostrih vprašanj, kaj je to, je mirno (tako kot vsi teroristi) dejal, da je to digitalna ura, ki jo je naredil sam doma in prinesel za predmet tehnična vzgoja. Sumljivo je bilo, da nama več tehnoloških podatkov ni hotel zaupati. Dejal je le, da je načrt našel na spletu. Saj vemo, da so na spletu predvsem načrti za domače bombe. Zato nama je bilo jasno, da je vse skupaj hudo narobe in nevarno. Ameriški otroci nosijo v šolo nože in polavtomatske puške, bolj pokvarjeni pornografijo, da pa bi v šolo nosili doma narejene ure, pomeni, da so ali iz socialno razsutih družin ali zakrknjeni islamski skrajneži. Ko pa je napravo predrzno vklopil v vtičnico, sem kolegu Kretenskemu dejal: 'Stari, tale reč tiktaka.' In začutila sva, da zadeva lahko uide izpod nadzora in povzroči strašno humanitarno katastrofo.

Nadaljevala sva predpisano proceduro in vprašala osumljenca po imenu. Dejal je, da je Ahmed Mohamed iz Sudana. Takrat sva izvlekla službeni pištoli in mu ukazala, naj položi roke na zid in razširi noge. Ahmed, pa še Mohamed, je namreč lahko samo samomorilski napadalec ali kateri od reperskih zvezdnikov, ki si radi nadevajo tako idiotska imena. Vse dvome o njegovi nedolžnosti nama je razblinila njegova majica vesoljske agencije Nasa. Vsak terorist si nadene majico Nase ali bejzbolskega kluba Red Socks, da bi skril svojo krvoločno nrav in identiteto. Aretirala sva ga, mu nadela lisice in ga pred vsemi sošolci odvlekla na policijsko postajo. Tam so ga fotografirali, mu vzeli prstne odtise in ga izpustili, kajti strokovnjaki so ugotovili, da gre za doma narejeno primitivno digitalno uro. Opozarjava, da je Ahmed Mohamed izjemno nevaren, in pozivamo vse, ki po tej aretaciji mulca hvalijo in vabijo k sebi, od predsednika Obame prek Nase do facebookovca Marka Zuckerberga, ker bi radi z njim delali selfije, naj mu ne zaupajo, ker je izjemno nevaren!« Šerif je kresnil štampiljko na poročilo in dejal: »S takšnimi policaji se Amerika nima česa bati!«