Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Francija - 1.liga

Rennes - Lille
1, 0
Rennes je v prvih petih krogih kar štirikrat zmagal in zato na lestvici ligue1 zaseda visoko 2. mesto. Znani so kot dobra domača ekipa, zato bi morala tudi danes na njihov račun priti točka ali kar vse tri, saj je Lille na uvodu prvenstva pokazal precej manj in osvojil sicer zadovoljivih 6 točk, če upoštevamo, da je v 450 minutah dosegel le en gol.

Nogomet - Nemčija - 2. liga

Freiburg - Bielefeld
1
Freiburg je odločno krenil v boj za prvi dve mesti, ki ga peljeta nazaj v prvo ligo. Pet zmag v prvih šestih krogih mu že prinaša želen položaj pri vrhu lestvice, navdušuje pa tudi z učinkovitostjo, saj je dosegel že 16 golov. Bielefeld, ki je do sedaj zmagal le enkrat, se bo težko kosal z domačimi.

Nogomet - Srbija - 1.liga

Jagodina - Crvena zvezda
2
Zvezda je odlično začela domače prvenstvo, po devetih krogih je še neporažena in po seriji šestih zaporednih zmag na lestvici že beži zasledovalcem. Dodatna krila bo rdeče-belim dala tudi zmaga izpred nekaj dni proti Partizanu (3:1), zato se Jagodini, predzadnji na lestvici, ne obeta nič dobrega.

Košarka - Mednarodni - EP

Srbija - Litva
1
Srbi že od prvega dne prvenstva igrajo zanesljivo in tekmece premagujejo brez večjih težav. V njihovih vrstah ni videti nobene nervoze in delujejo kot dobro utečen stroj, ki melje nasprotnike. Litve ne gre podcenjevati, a z letošnjo zasedbo in igro si finala ne more obetati, že boj za bron pa je za te Litovce presežek. Če Srbi ne bodo imeli obupno slabega dneva, je finalist znan v naprej.

Hokej - Avstrija - EBEL liga

Alba Fehervar - Olimpija
1
Madžari so dobro odprli novo sezono v ligi Ebel, saj so v gosteh najprej ugnali KAC, nato pa doma še Innsbruck. Danes nameravajo zmagovito serijo nadaljevati proti ljubljanski zasedbi, ki ima zaradi minimalnega proračuna znova najslabšo zasedbo v ligi in se bo le težko rešila dna lestvice, kjer pa je v zadnjih letih postala že domača. Na prvih dveh tekmah so zmaji sicer pokazali borbenost, v vratih pa imajo očitno ponovno zanesljivega vratarja, kar jim bo prineslo nekaj zmag v sezoni, a bodo te redke proti ekipam, ki ciljajo na končnico.