PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Mednarodni klubi - Evropska liga

Fenerbahce-Molde
1
Začenjam s parom, ki najbolj pade v oči. Molde ni slab in morda jim bo celo uspelo priti iz skupine, toda na začetku so dobili najtežjo možno preizkušnjo. Fenerbahče ima trenutno pač moštvo, ki bi še v Ligi prvakov marsikomu zmešalo štrene. Van Persie, Kjaer, Nani, Lazar Marković, pa še nekaj odličnih turških reprezentantov, da o 50 tisoč gorečih navijačih sploh ne razglabljamo. Celtic bo v skupini po moji oceni zadnji, Ajax in Molde pa se bosta udarila za drugo mesto.

Nogomet - Mednarodni klubi - Evropska liga

Napoli-Brugge
0,2
Italijanski klubi se za drugorazredni celinski nogomet že skoraj po tradiciji ne zmenijo, vse skupaj pa odraža tudi situacija na tribunah. Za današnjo tekmo je domač klub v predprodaji prodal le 6000 vstopnic, torej bo vzdušje vse prej kot peklensko. Brugge ni slaba ekipa. Do 90. minute so držali 2:1 proti vragom, po prvem golu doma pa so fantje obupali. Nazadnje so v prvenstvu s 7-1 osramotili Standard, tokrat pa sta za evropsko preizkušnjo pripravljena tudi Duarte in Izquerdo.

Košarka - Mednarodni - EP

Francija-Španija
2
Španci so proti Grčiji dokazali, da so sposobni iti do konca. Francija je v dosedanjem poteku prvenstva vsaj po moji oceni pokazala več slabosti in verjetno Scariolo zna skovati načrt, pri katerem bo obramba furije vsaj omejila Parkerja. Ustaviti tega človeka je pač (skoraj) nemogoče.

Tenis - Challenger - Banja Luka

Kovalik J.-Pospisil J.
1
Jozef Kovalik si je letos ustvaril ime pri tistih, ki nekoliko podrobneje spremljajo tudi serijo turnirjev challenger. Za Slovaka je to že 21 challenger letos, najbolj uspešen pa je bil na pesku, kjer ima v sezoni 2015 "score 19-16 in finale Mestreja. V prvem krogu Banjaluke je dosegel prepričljivo proti Špancu Ribi, za uvrstitev med 8 pa se bo srečal s starim znancem Pospišilom, kateremu je lani denimo v Oberstaufnu prepustil le eno samo igro, premagal pa ga je tudi na njegovem "dvorišču" v Prostejovu.

Am. nogomet - ZDA - NFL

Kansas City-Denver/+2,5/
1
Manningu se vedno bolj poznajo leta in tako je eden izmed strokovnjakov v studiu po tekmi Denverja v nedeljo brez dlake na jeziku pripomnil, da je Peyton žal postal negledljiv. Na drugi strani ofenzivna linija Kansasa daje Smithu ogromno časa za odločitve, tu pa je še eksplozivni Jamaal Charles, ki ga primerno razbremenita TE Kelce in WR Macklin. Ta ekipa bi za Superbowl verjetno potrebovala boljšega podajalca, a do končnice se bodo skoraj zagotovo prebili. Pa še to: Arrowhead je eden izmed redkih stadionov v NFL ligi, kjer je navijaško vzdušje vsaj približno podobno tistemu, ki ga v Evropi vidimo v nogometnih arenah.