Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Liga prvakov

Real Madrid - Šakhtar Doneck
1
Real in predvsem Cristiano Ronaldo je očitno le našel pravo formo, saj je v soboto s 6:0 (pet golov Ronalda) v gosteh zmlel Espanyol. To bo varovancem Rafe Beniteza dalo krila, da tudi ligo prvakov odprejo z dobro predstavo in zanesljivo zmago. Šahtar je poleti ostal brez številnih nosilcev igre, zato ga letos ne gre pričakovati tako nevarnega, kot je bil za mnoge velikane v zadnjih sezonah. Že Rapid je bil blizu tega, da ga izloči, torej Real ne bi smel imeti nobenih težav.

Nogomet - Liga prvakov

Manchester City - Juventus
1, 0
City je odlično začel premier ligo in je po šestih zaporednih zmagah gladko na prvem mestu, Juventus pa je prvenstvo začel povsem obratno in je z le eno točko v treh krogih pri dnu lestvice. Forma moštev je trenutno torej močno na strani Angležev, ki se zdijo izraziti favoriti za zmago tudi danes, a ker je stara dama pač stara dama in obvlada igranje v Evropi, City pa pač ne, je bolje biti previden in »pokriti« tudi remi.

Nogomet - Slovenija - Pokal

Livar Ivančna Gorica - Olimpija
2
Razigrana Olimpija v prvenstvu melje vse pred seboj in težko je verjeti, da bo v pokalu proti nižjeligašu kaj drugače. Tudi če bo Pušnik koga od nosilcev igre spočil, je razlika v kvaliteti prevelika, da Ljubljančani ne bi napredovali v naslednji krog.

Nogomet - Anglija - Championship

Middlesbrough - Brentford
1
Middlesbrough je eden glavnih favoritov za napredovanje v premier ligo in kljub nekoliko zaspanemu začetku sezone je na lestvici Championshipa že pri vrhu (3.). V soboto je z 2:0 doma ugnal MK Dons, tokrat pa gosti nasprotnika zelo primerljive kvalitete, ki je v prvih petih tekmah le enkrat zmagal. Obeta se enosmerni promet proti vratom gostov, ki bodo le stežka prišli do kakšne točke.

Košarka - Mednarodni - EP

Španija - Grčija
2
Španci so predvsem po zaslugi rezultatov zadnjih let pred prvenstvom veljali za druge favorite Eurobasketa, a je bilo hitro jasno, da tokrat niso v tako vrhunski formi, kot bi si želeli. Neprepričljive predstave in dva poraza v skupinskem delu je slaba popotnica pred prvim pravim obračunom na prvenstvu, kjer jih čaka razigrana grška zasedba, ki še ne pozna poraza. Stavnice v dvoboju sicer obema reprezentancama pripisujejo enake možnosti za zmago, a so Grki do sedaj pokazali precej več od Špancev, pri katerih se zdi razpoložen le Pau Gasol, a tega veterana danes čaka hud boj z grškimi velikani, ki mu ne bodo dali dihati.