V igri so sicer opazne velike oscilacije. Zlasti slabo prenašamo pritiske, ko si priborimo neko občutno prednost za deset ali več točk. Takrat ne znamo umiriti igre in ponavadi zdivjamo, kar se obrne v našo škodo. Nekatere tekme je bilo zaradi tega treba dobiti dvakrat ali trikrat. Kar se tiče rezerv, jih vidim predvsem v skoku in protinapadu. Če bomo želeli presenetiti kakšno od močnejših ekip, bomo morali igrati hitreje. Predvsem več staviti na hitro tranzicijsko igro, saj je očitno, da smo v protinapadih neustavljivi. Toda za kaj takšnega bo treba bolje zapirati pod obročem, dobiti žogo in predvsem poskrbeti za hitro prvo podajo.

Od igralcev me ni razočaral nihče, saj se vsi borijo in od sebe dajejo maksimum. Žal je le, kot sem že omenil, da kolektivno padejo, ko bi morali zadržati težko pridobljeno prednost. Nihče tudi ni posebej eksplodiral. Morda je le mali Prepelič presenetil na nekaterih tekmah, a sem sam to od njega pričakoval že kakšno leto prej.

V osmini finala čaka Slovenijo Latvija, ki je premagljiv nasprotnik, vsekakor pa ne lahek. Zame se pravo evropsko prvenstvo začne zdaj, ko je ostalo še 16 reprezentanc, ki so vse kakovostne. Tako kot mi Latvija ni močna po globini, temveč po širini. Ima odlične strelce z razdalje, a je selektor Zdovc s svojim trenerskim štabom dovolj pameten, da bodo naredili dobro analizo ter Latvijcem glavno orožje na tekmi odvzeli. Mesto med osem je torej dosegljivo, kar je bil realen cilj Slovenije.

Zmago Sagadin je nekdanji trofejni košarkarski trener.