V gornjeradgonskem podjetju Arcont, ki je del skupine Containex, njegova osnovna dejavnost pa je proizvodnja bivalnih enot, septembra in oktobra zaradi povečanega povpraševanja po bivalnih zabojnikih oziroma bivalnih objektih modularnega tipa gradnje dodatno zaposlujejo. Podjetje sicer skupaj s hčerinskim podjetjem Arcont IP, ki proizvaja PVC in ALU stavbno pohištvo, zaposluje že 764 sodelavcev.

Zaradi nenehne rasti imajo oglase za zaposlitev objavljene že od pomladi in so letos zaposlili že 115 novih sodelavcev. V septembru in oktobru se jim bo pridružilo še novih 80.

Potrebujejo sodelavce z ročnimi spretnostmi in znanji za mizarska dela, montažo elementov, vodovodne ter elektroinstalacije, varjenje, obdelavo pločevine in ličarska dela. »Letos smo prejeli že blizu 2000 vlog in smo nad odzivom presenečeni. Po eni strani je to pokazatelj, da je Arcont v okolju zaželen delodajalec, po drugi strani pa to kaže na krizo trga delovne sile. K nam se ne obračajo zgolj brezposelni, pač pa tudi vse več že zaposlenih kandidatov, ki zaradi neplačil in delovnih pogojev pri trenutnem delodajalcu iščejo boljšo priložnost,« pravi Metka Svetec Šooš, vodja kadrovske in splošne službe v Arcontu.

Ugotavljajo, da je med temi veliko takih, ki delajo v tujini prek slovenskih delodajalcev, ki v tujini prodajajo razne inštalaterske, montažne in druge storitve. Ocenjujejo, da bodo uspeli z zaposlitvami domačega kadra zapolniti vsa delovna mesta, saj imajo prošnje prav z vseh smeri izobrazb, ki jih iščejo. Zaposlitev v Arcontu je dobra priložnost za tiste, ki iščejo zanesljivega delodajalca in urejeno delovno okolje.

Arcont ima v svoji panogi med 637 subjekti v Sloveniji odličen tržni položaj, saj je najboljši po dobičku in kapitalu ter drugi po prihodkih. Podjetje je namreč konec leta 2014 ustvarilo za 51,3 milijona evrov prihodkov, za letos pa pričakujejo petodstotno rast. Podjetje je okrepilo tudi tehnične službe s tremi dodatnimi diplomiranimi inženirji strojništva in dvema diplomiranima inženirjema gradbeništva. Povprečna starost zaposlenih, ki je trenutno 40 let, pada, saj vsako leto zaposlijo tudi več takih, ki pravkar končajo šolanje, torej iskalcev prve zaposlitve, starih od 18 let naprej, ki so bodisi njihovi štipendisti bodisi so se dobro izkazali pri njih na praksi ali počitniškem delu, in tudi druge, ki pridejo k njim prvič.

Zainteresirani kandidati za zaposlitev lahko ponudbo kadarkoli oddajo tako, da izpolnijo obrazec podjetja na spletni strani ali pošljejo ponudbo na elektronski naslov kadri@arcont.si. jpš