Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Anglija - Premier

Arsenal - Stoke
1
Topničarji so pred začetkom sezone (ponovno) napovedali boj za naslov prvaka, a so jo (ponovno) začeli slabše od pričakovanj. Dobili so le dve od prvih štirih tekem in zaostanek za vodilnim Manchester Cityjem je že velikih 5 točk. Wenger miri strasti in še naprej zaupa svojemu moštvu, ki ga poleti z izjemo v vratih sploh ni okrepil. Na prvih dveh domačih tekmah Arsenal celo ni dosegel niti gola (0:2 proti West Hamu, 0:0 z Liverpoolom), na srečo Londončanov pa gre v tretje rado in tudi tekmec je po meri, da bi se mogla njegova mreža zatresti, verjetno več kot enkrat, kar bi moralo zadostovati za tri domače točke.

Nogomet - Italija - 1.liga

Juventus - Chievo
1
Juventus je šokiral svoje navijače, ko je v uvodnih dveh krogih dvakrat izgubil, kar je napovedalo precej bolj zanimivo sezono v serie A od preteklih. A realnost je še vedno drugačna in je vsem jasno, da je stara dama najboljša ekipa na Apeninskem polotoku, ki ji bodo verjetno ob koncu (skoraj?) vsi gledali v hrbet. Od zadnje tekme je torinsko moštvo tudi okrepljeno, reprezentančni premor pa je Juvetu prav tako prišel zelo prav, tako da lahko danes sezono »začne zares«. Chievo bo po dveh visokih zmagah tokrat prvič na preizkušnji, da pokaže, koliko je zares vreden. Bo Birsa tudi proti najboljši ekipi v Italiji tako razigran?

Nogomet - Slovenija - 1. liga

Gorica - Maribor
0, 2
Reprezentančni premor je prišel kot naročen, da v Mariboru zbistrijo misli, da nov trener spozna moštvo in pove, kaj od njega pričakuje, na njegovo nesrečo pa prav veliko časa za preizkušanje nima. Že današnja tekma je zelo pomembna, saj gre za gostovanje pri vodilni ekipi, poraz pa bi pomenil, da bi Maribor zaostajal že ogromnih 12 točk. Ta scenarij zato za vijoličaste nikakor ne pride v poštev in tega se prav gotovo zavedajo predvsem igralci, ki si ne bodo privoščili ležernega pristopa. Gorica je vse šokirala s sedmimi zaporednimi zmagami, a le vprašanje časa je, kdaj bo mlada slovenska zasedba obubožanega kluba začela oddajati točke nasprotnikom. Čeprav je Maribor ranjen, pa tako ne bo več dolgo in bo slej ali prej začel mleti, saj ima z naskokom najbolj kvalitetno zasedbo v slovenskem prostoru. Težko je pričakovati, da lahko niz zmag Gorice traja v nedogled, enako pa velja tudi za niz spodrsljajev serijskih prvakov. Takšne kvote na vijoličaste, kot jo imajo danes, verjetno v tej sezoni z izjemo tekem v Stožicah, ne bo več.

Košarka - Mednarodni - EP

Latvija - Slovenija
2
Slovenci so do sedaj odigrali povsem po pričakovanjih, Hrvatov in Grkov niso uspeli presenetiti, ostale tri tekme pa so pričakovano in bolj ali manj zanesljivo dobili. Zdovc je zasedbo, ki po imenih pred prvenstvom ni vzbujala preveč optimizma pri slovenskih navijačih, odlično pripravil in združil v celoto, ki diha za skupni cilj. S srčno igro in borbenostjo prek meja tako lahko nadomestijo izostanek katerega od kvalitetnejših košarkarjev, ki bi morda igral manj zavzeto. Obramba bo v izločilnih bojih igrala glavno vlogo in Slovenci se z njo lahko kar pohvalijo, saj je njihovo najmočnejše orožje, čeprav je z izjemo tekme proti Makedoniji še niso ravno pokazali v pravi luči. Tokrat ponovno pričakujem, da nasprotnik Slovenije, ki po kvaliteti ne sodi med najboljših 8 v Evropi, ne bo dosegel več kot 65 točk, kar bo olajšalo delo našim košarkarjem do zmage, ki v zadnjih minutah ne bi smela biti pod vprašajem.

Košarka - Mednarodni - EP

Grčija - Belgija
1
Grki ob Francozih in Srbih veljajo za največje favorite prvenstva, zato proti Belgijcem ne bi smeli imeti nikakršnih težav na poti v četrtfinale. Belgija nikakor ne spada med boljše evropske reprezentance in se je le zaradi najlažje skupine sploh prebila v izločilne boje. Razlika v kvaliteti med ekipama je prevelika, da bi dvomili o zmagovalcu, zato velja to tekmo uporabiti za “fix“ v številnih kombinacijah, vsaj dokler kvota z 1.15 ne pade še precej nižje.