V tekmi za potrditev tretjega mesta v skupini C je selektor Jure Zdovc na parket poslal Jako Klobučarja, Jako Blažiča, Zorana Dragića, Jureta Balažiča in Alena Omića. Udarna slovenska peterka je srečanje odprla izvrstno in po dobrih štirih minutah igre že vodila 11:2, s tem pa selektorja Makedonije Marjana Srbinovskega prisilila v prvo minuto odmora. Slednja je njegovim izbrancem le malo koristila, saj je Slovenija na račun dobre igre v obrambi in hitrih prehodov v napadalno polovico svojo prednost zgolj še povečevala in do konca četrtine vodila za visokih 14 točk (24:10).

V nadaljevanju je sledil že viden padec koncentracije v igri slovenskih košarkarjev, ki so začeli grešiti mete in izgubljati žoge ter dvoboje pod obročem. Na njihovo srečo met Makedoncem ni stekel, zato jim tudi kaj več kot delnega izida 7:0 ni uspelo ustvariti. Kar šestminutno strelsko sušo Slovenije je naposled uspel prekiniti Balažič, a do tedaj so se makedonski reprezentanti razigrali in se v naslednjih minutah ter po trojki branilca Marka Simonovskega približali na zgolj štiri točke zaostanka (24:28). Slovenija je v zaključku le strnila svoje vrste, zaigrala za odtenek bolj zbrano in na odmor odšla s sedmimi točkami prednosti (31:24).

V tretji četrtini se je nadaljeval mrtvi tek obeh reprezentanc, saj se je prednost Slovenije vseskozi gibala med petimi in sedmimi točkami. Pri Makedoniji se je razigral Vlado Ilievski, medtem ko si je pri Sloveniji svojo statistiko polnil Zoran Dragić. Za nekoliko bolj otipljivo prednost Slovencev je s svojo sploh prvo trojko na srečanju poskrbel Klemen Prepelič, kar je njegovim soigralcem dalo dodatnega elana pred sklepnim delom srečanja.

Uvod v zadnjih deset minut dvoboja je potekal po notah slovenske izbrane vrste, ki je znova prišla do najvišje prednosti štirinajstih točk iz prve četrtine. V zaključnih minutah je sledila še zadnja ofenziva Makedonije, ki se je približala na osem točk, a je njihovo usodo s trojko dokončno zapečatil Prepelič, s čimer je Sloveniji omogočil miren zaključek srečanja.

Pri Slovencih sta se sicer z 20 oziroma 14 točkami najbolj izkazala Zoran Dragić in Alen Omić (dodal je še 11 skokov), pri Makedoniji pa je bil strelsko najbolj razpoložen Vlado Ilievski, ki je dosegel 15 točk.

Morebitni tekmec Slovenije v prvem izločilnem boju v soboto v Lillu bo znan danes zvečer po zadnji tekmi v skupini D. Možni tekmeci so Latvija, Litva in Češka..