Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Slovenija - Pokal

Mura - Celje
1, 0
Mura je v prejšnjem krogu pokala presenetljivo izločila vodilno ekipo prve slovenske lige Gorico, kar bo dvignilo samozavest njenim nogometašem, ki bodo poskušali danes izločiti še enega prvoligaša. Če so lahko premagali trenutno najboljšega, morda lahko tudi najslabšega, saj so Celjani prikovani na dno lestvice, kar bo verjetno njihovo pozornost tudi preusmerilo bolj v reševanje prvenstva, kot pa da bi se resneje lotili boja v pokalu. Tu ima Mura zagotovo lepo priložnost, da drago proda svojo kožo.

Košarka – Eurobasket

Grčija - Slovenija
1
Slovenci so včeraj z zmago proti Nizozemski verjetno dosegli osnovi cilj in si zagotovili napredovanje iz skupine, verjetno pa bodo na zmago računali še na tekmi proti Makedoniji, s katero bi se izognili najboljšemu iz skupine D v osmini finala. Precej manj možnosti imajo, da danes presenetijo prve favorite skupine, ki so letos na EP prišli z zelo močno zasedbo, medtem ko je slovenska dodobra zdesetkana. Zdi se, da bo šlo za boj Davida in Goljata, o čemer pričajo tudi včerajšnje besede Jureta Zdovca, ki je Grčijo označil za nepremagljivo. Zdi se tudi bolj logično, da naši v tej tekmi prihranijo kaj moči za jutrišnji bolj pomemben obračun.

Košarka - Eurobasket

Latvija - Ukrajina
1
Latvijci imajo v skupinskem delu v Rigi prednost domačega terena, kar jim bo verjetno prineslo tudi drugo mesto v skupini, kjer je prvo rezervirano za Litvo, saj so že premagali neposredna tekmeca za to mesto Češko in Belgijo. Ukrajina naj bi bila tudi v tem boju, a je v prvih treh tekmah pokazala zelo slabo formo in vse tri izgubila, nazadnje celo proti Estoniji, ki velja za košarkarskega malčka. Slabi rezultati so verjetno načeli vzdušje v njihovi slačilnici in zmanjšali motivacijo košarkarjev, popolnoma obratna pa je situacija pri Latvijcih, ki bodo to verjetno izkoristili in vknjižili tretjo zmago na prvenstvu.

Tenis - WTA - New York

Gasquet - Federer
2
Gasquet je v osmini finala nekoliko presenetil in ugnal Berdycha, to pa bo zanj verjetno tudi konec poti, saj je Federer odkril formo izpred nekaj let in tako kot na Wimbledonu tudi v New Yorku blesti. Ni še izgubil niza in zdi se, da ga bo težko kdo ustavil pred pričakovanim sanjskim finalom z Đokovićem.