PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Mednarodni - Kvalifikacije za EP 2016

Slovenija-Estonija/+1/
2
Težko se znebim občutka, da sobotni poraz na naših reprezentantih ni pustil občutka. Tekma v Baslu ima vse možne pogoje za zgodbo o tem, kako v slačilnici pride do kratkega stika, povišanih tonov, pretirane neposrednosti pri čemer besede seveda niso ravno skrbno izbrane, zadeva pa (k sreči) ne pride v medije. Estonci se zavedajo, da jih remi v Mariboru še zdaleč ne pelje v dodatne kvalifikacije, kajti potem jih čakata še tekmi v Londonu in doma proti Švici, zato bodo nocoj verjetno napadli kar zmago. Vzdušje v naši reprezentanci je ravno pravšnje, da se nam pripeti še en žalosten večer...kvota na domačo zmago pa je, glede na vse videno v tem ciklusu, naravnost smešna!

Nogomet - Mednarodni - Kvalifikacije za SP

Guam/+1/-Oman
2
Guamu se je posrečilo dobiti lahek razpored, saj so na začetku igrali doma s Turkmenistanom ter Indijo,potem pa je realnost udarila v obliki poraza z 0 proti 6 z Iranom. Poleg slednjega, je v skupini D velik favorit tudi Oman. Največja zvezda te arabske države je kapetan in vratar Al-Habsi, ki brani za Reading, toda najbolj zveneče ime sedi na klopi. Paul Le Guen je odločen, da ekipo pripelje vse do zaključnega turnirja najboljših reprezentanc na svetu, ki ga bo čez tri leta gostila Rusija. Guam jim na poti do tja seveda ne predstavlja prevelike ovire.

Košarka - Mednarodni - EP

Slovenija-Nizozemska/+7,5/
1
Po preživeti drami z Gruzijo je vsem v našem taboru, najbolj pa "mencaču" obrvi, pošteno odleglo. Nizozemska je na papirju najlažji nasprotnik, toda pristop bo gotovo vse od začetka podrejen temu, da si junaki večjo razliko priigrajo do polčasa, potem pa ta rezultatski razkorak samo še vzdržujejo. OD Nizozemske smo realno boljši za 10-15 točk, vprašanje pa, če bodo to fantje znali pokazati tudi na parketu.

Košarka - Mednarodni - EP

Gruzija-Grčija/145,5/
2 (=več)
Razlika v korist Grkov je odvisna le od motivacije Spanoulisa in soigralcev. Vsakemu, ki je pogledal ti dve ekipi v prvem krogu, je najbrž jasno, da je tale postavljena meja na število doseženih košev, premajhna, kajti Grki so sposobni površni obrambi nasuti tudi do 90, niti Gruzijski strelci pa se ne bodo "šparali" pri metih za tri točke. Tekma bo bržkone odločena še pred zadnjo četrtino, obrambi bosta tako postali nekoliko bolj ohlapni in tale vsota ne bo več v nevarnosti. Napovedujem okoli 155 točk.

Tenis - WTA - New York

Mladenovic K.-Vinci R./+1,5/
1
Uvrstitev Roberte Vinci med najboljših osem v Corona Parku sodi med največje sprehode do četrtfinala na turnirjih Grand Slam v zgodovini tega športa! Italijanka je premagovala tekmice, ki letos na WTA turnirjih nimajo omembe vrednih rezultatov, da o njihovem rankingu sploh ne bi...no potem pa se je zgodila še sobota in nesrečni zdrs Bouchardove v slačilnici, pretres možganov, predaja Kanadčanke in "sanjski" žreb Italijanke je dosegel neke nove razsežnosti. Za svoj prvi polfinale na "Majorsih" med posameznicami mora premagati Kristino Mladenovic, ki ta dva tedna igra fantastično. Zanaša se na svoj odličen prvi servis, popravila je gibanje in proti Makarovi dobila čisto vseh 11 točk, ko je prišla k mreži. Tudi na returnu je blestela, si ustvarila kar 15 priložnosti za odvzem servisa in glede na videno ji namenjam precej več možnosti za zmago.