Odprto prvenstvo ZDA v tenisu ni samo največja vsakoletna športno-poslovno-družabna prireditev v New Yorku, temveč pravi festival uporabnih in popolnoma norih statističnih podatkov, za katere pa do sedaj pri urednikih Guinnessove knjige rekordov ni bilo večjega zanimanja. Vse pa kaže, da bo WTA, združenju profesionalnih igralk, uspelo v knjigo rekordov zapisati Katarino Srebotnik z res nenavadnim rekordnim trojčkom. Ko je aprila 1999 nastopila v igri posameznic na svojem prvem turnirju WTA v Estorilu na Portugalskem, je zmagala. Že leta 1998 ji je enak podvig, zmaga na prvem turnirju serije, uspel v nastopu ženskih parov na turnirju v Makarski v paru z Mariborčanko Tino Križan. Z osvojitvijo naslova pa je kronala svoj prvi nastop na grand slam turnirju v kategoriji mešanih parov, in sicer z Južnoafričanom Pietom Norvalom na Roland Garrosu v Parizu leta 1999.

Se je pa na nabito polnem stadionu Louisa Armstronga pred uradnim finalom zgodil lepotni finale dveh največjih »petelinov« v moški konkurenci, dveh rojenih Sredozemcev, Španca Feliciana Lopeza in Italijana Fabia Fogninia, pred tem je domov poslal Rafaela Nadala. Oba sta odlična teniška igralca, oba pa tudi izjemno uživata v svojem moškem videzu, ki ga dokazuje na stotine cvilečih mladenk in vzdihujočih zrelejših dam. Celo mama Andyja Murrayja Judy se je že pred leti tako zagledala v lepega Feliciana (po slovensko Srečka), da mu je nadela ime Deliciano (lahko bi prevedli nekakšen sladkorček). Feliciano in Fabio se pred vsakim dvobojem sicer ogrevata kot vsi drugi igralci, vendar se pred vstopom na igrišče prepustita še spretnim rokam frizerk, maskerk in modnih urejevalk.

Velike svetovno znane športne blagovne znamke so še pred nekaj leti izdelovale eno do dve teniški kolekciji na sezono, zadnji dve leti zlasti igralke skoraj na vsakem dvoboju na grand slam turnirju igrajo drugače oblečene, v New Yorku pa so pod vplivom slavne urednice modne revije Vogue Anne Wintour, strastne oboževalke tenisa, ki je dobesedno zapovedala, da igralci in igralke zvečer ne smejo nastopati v običajnih popoldanskih športnih opravah. Tako smo letos priča novosti, teniškim oblačilom za večerne nastope. Modna oblikovalka Stella McCartney (hči beatlesa Paula McCartneya) je oblekla Caroline Wozniacki, na dres Serrene Williams so navlekli vzorčke kačje kože, za Rafaela Nadala in Rogerja Federerja so pripravili črne večerne drese v stilu smokinga in za Švicarja še dodatni popoldanski dres v barvi breskve z rdečimi črtami po šivih. Vse v stilu legendarnega teniškega komentatorja, zdaj 86-letnega Buda Collinsa, ki je desetletja prenašal tenis pred televizijskimi kamerami, vedno oblečen v hlače z rožastim vzorcem in kičastimi barvami, pred dnevi pa so po njem poimenovali novinarsko središče v parku Flushing Meadows. Bil je zraven, oblečen kot vedno, vendar ga je žena pripeljala na vozičku. Amerika pač svoje junake slavi do zadnjega dne.

Japonska tovarna športne opreme, ki je za svojega junaka Nišikorija pripravila kolekcije oblačil, s katerimi je preplavila pol sveta, je po izpadu svojega aduta skušala vtis v javnosti popraviti s svojim prvim manekenom Novakom Đokovićem, ki so mu za reklamni oglas dali spesniti slavnico, v kateri se mu priklanjajo kot možu, očetu, človekoljubu in velikemu igralcu tenisa. Odlikam, ki jih Japonci najbolj cenijo. »Show must go on« kjer koli in vsak dan!