V Sloveniji po nareku Evropske unije začenjamo urbano prenovo, v kateri vse bolj dobiva veljavo tudi glas prebivalcev. Savsko naselje je tako ena prvih sosesk, kjer se je tovrstna prenova začela. Obenem si boste ogledali bogate zelene površine, se seznanili s pestro zgodovino medsosedskega sodelovanja, predstavljene bodo prometne zagate itd.

Sprehodili se boste po zeleni poti, ki jo je lani začrtala prometna pobuda Savskega naselja v okviru vizije javnega prostora. Spoznali boste pobudnike celovitih urbanih prenov, domačine, ki angažirano skrbijo za svojo okolico, mlade hišne prijatelje, ki že tretje leto skrbijo za opuščeno igrišče, začetnika blokpartyija, pridobili boste izkušnjo, kako javni prostor dojemajo otroci s posebnimi potrebami, ki iz vse Slovenije hodijo v Sočo na rehabilitacijo, in si na koncu ogledali, kaj vse ponujata Knjižnica reči in novodobni skupnostni prostor.

Alenka Korenjak je diplomirala na Fakulteti za arhitekturo leta 2001. Po diplomi je opravljala delo projektantke v mednarodno priznanih arhitekturnih pisarnah na Dunaju. Leta 2004 je soustanovila Kulturno društvo Prostorož in leta 2006 arhitekturno pisarno Kombinat arhitekti. Deluje na področju javnega prostora, taktičnega urbanizma, arhitekture, notranje opreme in oblikovanja. V zadnjih letih se osredotoča na projekte dolgoročne regeneracije sosesk, s katerimi se ukvarja na več nivojih, od dela na terenu do zagovorništva na lokalni in nacionalni ravni.

Za ogled so obvezne prijave na izobrazevanje@mao.si. Vstopnina znaša 3 evre.