Na priloženi skici je sicer vrisan ilustrativen predlog, ki pa nam ni najbolj všeč, zato vas prosimo za mnenje. Poleg klasične opreme teh prostorov je posebna želja prosto stoječi »ameriški« hladilnik, pa morda še pisarniški kotiček za računalnik, kar pa ni nujno. Smo štiričlanska družina in za vašo pomoč se vam že vnaprej zahvaljujemo. Nada

Odgovor: V svoji novi hiši boste imeli dnevni prostor, jedilnico in kuhinjo razporejene zelo funkcionalno. Odlično umeščena in številčna okna in vrata bodo prostor naredila svetel in prijeten za bivanje. Res pa je, da sem predlog umestitve opreme nekoliko spremenila.

Predlagam, da sedežno garnituro umestite v kot dnevne sobe. S tem prostora, ki ni prevelik, ne delite na dva dela in ostane povezan v celoto, hkrati pa se vam odpre pogled na kamin in vrt. Tudi televizijski sprejemnik lahko umestite ob steno poleg kamina, saj prostor to dopušča.

Jedilna miza je lahko velika in udobna, tudi raztegljiva, če potrebujete tako. Pogled na zelenje na vrtu med jedjo pa je v tem prostoru posebna vrednota. Kuhinja s celo dvema oknoma bo resnično idealna. Narisan predlog umestitve kuhinjskih elementov povsem sledi pravilom, kako najbolj praktično opremiti kuhinjo. Elementi si sledijo po vseh predpisih: hladilnik, delovna površina, korito, delovna površina, kuhališče in odlagalna površina. V takem zaporedju v klasični kuhinji poteka tudi priprava jedi.

Želim vam veliko lepih dni v vaši res dobro urejeni hiši!

Inge Kalan Lipar, univ. dipl. inž. arh.