Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Mednarodni - Kvalifikacije za EP 2016

Škotska - Nemčija
2
Po pomembni zmagi proti Poljski Nemce danes čaka na papirju manj zahteven tekmec Škotska. Slednja je še vedno v igri za drugo mesto, ki zagotavlja neposredno uvrstitev na evropsko prvenstvo, a bo za kaj takega potrebovala tudi nekaj sreče, saj si je v petek privoščila spodrsljaj proti Gruziji. Domači navijači utegnejo Škotom biti v veliko pomoč, a je težko verjeti, da so sposobni skalp odvzeti aktualnim svetovnim prvakom.

Nogomet - Mednarodni - Kvalifikacije za EP 2016

Finska - Ferski otoki
1
Ferski otoki so na papirju daleč najslabša reprezentanca skupine F, a stanje na lestvici tega ne potrjuje, saj imajo več točk kot zadnjeuvrščena Grčija in le točko manj od Fincev. Kljub temu je jasno, da so "ribiči" nevarni, predvsem ko igrajo doma, nekoliko slabše pa se običajno odrežejo na gostovanjih.

Nogomet - Mednarodni - Kvalifikacije za EP 2016

Armenija - Danska
2
Danci so se proti Armencem že opekli, saj so pred dvema letoma proti njim izgubili s kar 4:0. Zadnji dve medsebojni srečanji sta sicer pripadli Dancem, a so se morali pri tem za zmago vselej močno potruditi. Nič drugače ne bo niti tokrat, četudi ima Armenija po šestih odigranih tekmah osvojeno le točko.

Nogomet - Mednarodni - Prijateljske tekme

Francija - Srbija
1
Srbski reprezentančni nogomet v tako klavrnem stanju verjetno še ni bil. Sanj o igranju na evropskem prvenstvu je že lep čas konec, zato ekipi ne preostane drugega, kot da prične s pripravami na naslednji kvalifikacijski ciklus. Orli imajo s Francozi sicer relativno dobre izkušnje, a na trenutno formo se zdi, da se bodo z njimi le težko enakovredno kosali.

Košarka - Mednarodni - EP

Ukrajina - Estonija
1
Čeprav Ukrajina ne velja za košarkarsko velesilo, zna marsikateri višje rangirani reprezentanci povzročiti nemalo težav. V to so se lahko prepričali tudi Litovci, ki so jih v soboto ugnali le za točko. Estonci, ki so ena najslabših, če ne celo najslabša ekipa na Eurobasketu, pravih možnosti za zmago danes nimajo.