Potem ko so slovenski košarkarji v soboto izgubili proti Hrvaški, so se morali hitro pobrati, kajti dobrih 19 ur po koncu dvoboja jih je že čakal nov. Tokrat proti Gruziji. Delo so dobro opravili. Prednjačil je Klemen Prepelič, ki na uradnem tekmovanju v reprezentančnem dresu še ni pokazal takšne predstave. Ob stoodstotnem metu tako za tri točke, dve in eno je dosegel 21 točk. V svojem znanem slogu je zadeval trojke iz težkih položajev. Po tekmi je dejal, da se ne spomni, da bi kdaj na kašni tekmi zadel vse mete, kot jih je včeraj.

V isti sapi je dodal, da se na mehko roko ne želi preveč zanašati. »Strelsko formo en dan imaš, drugi dan je ni. Ne morem pričakovati, da bom vsak dan tako zadeval. Če bi, ne bi bil brez kluba. Zmagali smo zaradi obrambe, tudi v skoku smo bili dobri,« Klemen Prepelič ni želel poleteti v nebo. O igri ekipe je dodal: »Od prve do zadnje minute smo nadzirali dogodke na igrišču, nad čemer sem bil malo presenečen. Po porazu, ki smo ga doživeli proti Hrvaški, ni bilo lahko igrati. Dobro smo igrali v obrambi, ustavili Pačulio, Markoišvilija, Pullna… Naš cilj je dobiti manj kot 70 točk, kar je uspelo.«

Takšno igro je prikazal, čeprav je po tekmi s Hrvaško zaspal šele ob štirih zjutraj. Imel je bolečine v kolenu, zato je moral vzeti protibolečinske tablete. »Hrvaška ima kakovostnejšo notranjo linijo s Šarićem, Tomićem, Žorićem. Vsakdo, ki pride na parket, je izjemen. Igrajo v najboljših evropskih klubih ali ligi NBA. Pogledali smo si analizo tekme s Hrvaško. Izboljšali smo skok in obrambo, to nam je prineslo zmago,« je dejal Prepelič in namignil, da bi kmalu utegnil dobiti klub. »Imam dovolj konkretno ponudbo iz lige ABA in tudi iz Španije,« je dejal. Tisto, ki prihaja iz Španije, je na njegov naslov poslal Juventud.

Medtem ko je Prepelič blestel v prvem polčasu, je svojo roko v drugem naravnal Jaka Klobučar. Dosegel je 20 točk. »Po naporni tekmi s Hrvaško je bil govor o tem, da nam bo padla energija. Vendar se to ni zgodilo. Energije smo imeli dovolj, tako v obrambi kot napadu smo imeli pravilen pristop,« je dejal Jaka Klobučar. Energije ni manjkalo niti na klopi, kjer so tisti košarkarji, ki so čakali na vstop v igro, »igrali« skupaj s soigralci. Prednjačil je Alen Omić, ki je skakal, mahal z rokami in brisačo ter se drl, zato je imel po tekmi hripav glas.

Kljub zmagi je Klobučar izpostavil slabšo predstavo ob koncu tekme. »Škoda zadnjih zadnjih petih minut. Jure se je že navadil, da namesto, da bi se ob koncu usedel in mirno gledal tekmo, mu mi požremo nekaj živcev. Izgubili smo nekaj žog, ni bilo koncentracije v obrambi. K sreči ni prišlo do napete končnice. To bi bilo lahko še kako nevarno, če v prvih 35 minutah ne bi igrali tako dobro.« Po današnjem dnevu premora jutri ob 15. uri Slovenijo čaka tekma z Nizozemsko. Ta je v Zagreb prišla kot obstranka, a je na prvih dveh tekmah, ko je zabeležila zmago z Gruzijo in zmeren poraz z Makedonijo, presenetila. »Nizozemci niso naivni. Premagali so Gruzijo, tudi proti Makedoncem niso igrali slabo,« je opozoril Klobučar.