»Zamislila sta si letovišče v obliki, ki je skladna s samo lokacijo podeželskega okolja Zgornje Savinjske doline in je v okviru ekoloških trendov turizma. Prvovrstno sta ujela sožitje z naravo in spremljajoči luksuz ter naredila novo kreacijo, ki bo ponudbo slovenskega turizma brez dvoma zelo obogatila,« je prepričana Maja Dimnik, ki v podjetju Champing Slovenija skrbi za marketing. Da gre za vse prej kot običajno turistično taborišče, pove tudi podatek, da je to zaprtega tipa in nepovabljeni vanj nimajo vstopa, saj si gostje, ki izberejo tovrstni način preživljanja oddiha, želijo popolno zasebnost.

Na Ljubnem jih bodo razvajali z zelišči

Iztok Podkrižnik, vlagatelj in lastnik nove blagovne znamke Charming Slovenija, je že leta razmišljal o takšni ponudbi, ideja za postavitev pa je dozorela šele zdaj in dobila svojo pravo podobo z že odprtim prvim tovrstnim luksuznim letoviščem – Herbal glampingom na Ljubnem. »Glamping pomeni glamurozno kampiranje, ki gostom omogoča pristen stik z naravo, obenem pa jim ponuja prestiž, odet v tančico romantike. Drugačna, ekstravagantna namestitev pa je le eden od ključnih delov do potankosti arhitekturno načrtovanih letovišč, ki z vso spremljajočo ponudbo gostom ponujajo popolno razvajanje, zasebnost ter nova doživetja,« pravi Dimnikova.

Gostom so na voljo tako naravni bazeni kot tudi velneške storitve, pa seveda vrhunska kulinarika in druge dejavnosti. »Na Ljubnem, konkretno, so rdeča nit letovišča zelišča, ki skupaj z zeliščnim in zelenjavnim vrtom, zeliščno lekarno ter delavnicami, ki bodo zaživele šele prihodnje leto, pomenijo za goste dodatno razvedrilo,« še pove Dimnikova. Goste na Ljubnem pričakajo premišljeno oblikovani, luksuzni šotori, ki imajo tudi lastno kopalnico. »Ob tem jim omogočimo obisk številnih turističnih ciljev, od tistih bližnjih, kot so Logarska dolina, Golte in Velika planina, do bolj oddaljenih, kot so Predjamski grad s Postojnsko jamo in številne druge, saj so zanje vse te na dosegu roke,« še pove Dimnikova, ki je vesela, da imajo že nekaj rezervacij domačih gostov. Kot je še dejala, pa vlagatelj v naslednjih letih načrtuje še več tovrstnih letovišč, ki bodo s svojo unikatno arhitekturo, prestižem in različno vsebino dvignili glamping na višjo raven.