Poznate me kot bivšega poklicnega politika oziroma župana in dolgoletnega poslanca nekdanje ZKS, danes SD, a preden sem se podal v politične vode, sem skoraj 20 let opravljal delo, ki ga opravljate vi. Bil sem novinar, urednik in voditelj informativnih oddaj, avtor dokumentarcev prej na Radiu, nato še na Televiziji Koper in to, kar berem ter izvem, pa ne le iz vašega pisma, Erik, o dogajanjih znotraj »nacionalke«, me ne razveseljuje. Nasprotno! Toliko bolj, ker generalnega direktorja RTVS Marka Fillija poznam tudi osebno v zelo pozitivni luči in me žalosti, ko ga spremljam ob rošadah in rezih, ki jih očitno določata direktorica televizije Ljerka Bizilj in njen pomočnik Bojan Traven, ter ujetega v neki mešanici brezčutnosti in ravnodušnosti, nesposobnega udarca po mizi.

Ker ni ustreznih pojasnil vodstva RTV oziroma Televizije, zakaj to počno, razen vedno priročnega odgovora in izgovora, da je treba varčevati, verjamem, da to, kar ste napisali, drži, ter vam in preostalim, ki jih je doletela vaša ali podobna usoda, izrekam svoje sočutje in polno podporo.

Pridružujem se pismu in zahtevi DNS, da naj odgovorni stopijo pred javnost in na prepričljiv način pojasnijo, zlasti na osnovi katerih profesionalnih kriterijev, s katerimi razlogi in cilji se ta odpuščanja, premeščanja in te programske spremembe dogajajo, sicer bo vsem jasno, da za tem stojijo le osebne zamere ter, sam dodajam, tudi politični premisleki do preveč družbeno angažiranih in tako do notranje javnosti kot do zunanje oblasti moteče kritičnih novinark in novinarjev.

Valenčiču in preostalim žrtvam kadrovske čistke na TV Slovenija, če jim kaj to pomeni, izrekam vso svojo podporo in solidarnost! Bivši kolega

Aurelio Juri, Koper