Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Kvalifikacije za EP 2016

Islandija - Kazahstan
1
Islandci so največji hit kvalifikacij, saj v težki skupini meljejo vse pred seboj. V četrtek so za piko na i v gosteh premagali še Nizozemce in se praktično že prebili na evropsko prvenstvo. Da bo temu zadoščeno tudi v teoriji, potrebujejo le še točko. Verjetno je danes vse nared za veliko slavje ob največjem uspehu v njihovi zgodovini, zato bodo visoko motivirane domače nogometaše Kazahstanci le stežka ustavili na poti do nove zmage.

Nogomet - Kvalifikacije za EP 2016

Norveška - Hrvaška
0, 2
Hrvati so v četrtek v Azerbajdžanu izgubili dve pomembni točki (0:0), ko premoči niso uspeli nadgraditi z zmagovitim golom. To jih je stalo prvega mesta v skupini, za vrat pa jim sedaj nevarno dihajo Norvežani, ki zaostajajo le točko. Če si ognjeni ne želijo zagreniti življenja in ogroziti poti na Euro 2016, si tokrat nikakor ne smejo privoščiti poraza, z zmago pa bi si omogočili miren zaključek kvalifikacij. Ni dvoma, da imajo Hrvati kvalitetnejšo reprezentanco z nekaj svetovnimi zvezdniki, medtem ko se Norvežani počasi pobirajo po nekaj letih slabših izidov. Njihov čas, da bi znova premagovali najmočnejše, še ni prišel.

Košarka – Eurobasket

Slovenija – Gruzija
1
Prva zares pomembna tekma za naše košarkarje, saj je za preboj v osmino finala skoraj nujno treba zmagati, poraz pa bi stvari močno zakompliciral. Čeprav so še včeraj zvečer bili bitko s Hrvati, so morali nanjo hitro pozabiti in se osredotočiti na današnji bolj pomemben obračun. Zdovc je fantom zagotovo neprestano ponavljal, da je tekma z Gruzijo bolj pomembna, zato lahko pričakujemo osredotočen nastop slovenskih košarkarjev, ki bodo grizli predvsem v obrambi. Če tekmeca, ki na papirju ni boljši, zadržijo pod 70 točkami, bodo blizu uspeha. V spodbudo Slovencem bo tudi včerajšnji izid prve tekme v skupini, ko je Nizozemska presenetljivo ugnala Gruzijo, ki morda letos niti ni tako kakovostna, da bi se lahko borila za napredovanje.

Košarka – Eurobasket

Latvija – Litva
2
Latvija ima v Rigi prednost domačega terena in premoč na tribunah, a vsaj v dvoboju z Litvo se na to ne bo mogla preveč zanašati, saj so v košarko zaljubljeni Litovci množično pripotovali v ne preveč oddaljeno sosednjo prestolnico. Glede kvalitete obeh reprezentanc ni dvoma, da je Litva precej močnejša in je tudi nesporni favorit za osvojitev prvega mesta v skupini D. Poleg Ukrajine jim največjega konkurenta predstavlja Latvija, zato gredo litovski danes gotovo na vso moč po zmago.