PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Mednarodni - Kvalifikacije za EP 2016

Švica-Slovenija/+1/
2
Pesimist v meni pravi, da bomo iz Basla odšli z dolgimi nosovi in tremi goli v mreži "Sarme", optimist sanja o golu Beriča z glavo v 85. minuti tekme za 0:1, realistu pa se zdi, da je tukaj vseeno najbolj verjeten scenarij zelo izenačenega boja in remija. Zna se celo zgoditi, da nas bodo Švicarji manj stiskali, kot v Ljudskem vrtu, saj so fantje cel teden menda zelo dobro delali, Srečko pa je presenetljivo tih in, začuda, ne preveč kritičen. Malce navijaški tip, a vseeno, naši so za moj okus rahlo podcenjeni.

Košarka - Mednarodni - EP

Hrvaška-Slovenija/+8,5/
2
Ne morem se strinjati s tistimi, ki pravijo, da nas bodo Hrvati v Areni "razcefrali" na prafaktorje. Prepričan sem, da Zdovc ne bo taktiziral in fante počival za tekmo z Gruzijci, na zadnjih treningih je bil poudarek predvsem na zapiranju prostora pod raketo in vcepljanja ideje, da bo najbolj pomembno zdržati priključek celo prvo četrtino, kajti potem bi Hrvati lahko postali nervozni. Sosedi lahko s porazom veliko izgubijo, našim junakom pa nobeden ne bi zameril, tudi če bi izgubili za 20. Seveda! Dokler bodo lili znoj in, po potrebi, kri, v kar pa sam ne dvomim. Morda sem podlegel evforiji in občutku, da je pred prvim sodniškim žvižgom možno vse, a ni nas malo, ki verjamemo, da bodo junaki naravnali roke, se "zravsali" pod obročem in igrali kolektivno. Napovedujem tesen obračun in pokrit "hendi".

Tenis - ATP - New York

Troicki V.-Young D.
1
Vikija sem sicer gledal samo proti Tiafoeu in moram reči, da je njegova igra ob nekaterih popravkih morda zrela spet za drugi teden turnirja za Grand Slam. Winnerjev več kot nevsiljenih napak, pa relativno dobro serviranje in pa predvsem mirnost, ki jo Srb kaže ne glede na potek dogajanja srečanja. Če bo pridno napadal drugi servis Younga in pa v izmenjavah vztrajno iskal njegov BH, potem mislim, da prostora v osmini finala za Donalda pač ne bo. Dejstvo je, da bi Američana lahko izločil že Bedene, imel je prednost niza in odvzetega servisa v drugem, pa vse skupaj zapravil. Tako se je Young plasiral dalje, pa čeprav sploh ni igral tako izvrstno. Imel je namreč kar 50 nevsiljenih napak, 17 več recimo od winnerjev ter preveliko zanašanje na finalni udarec.

Tenis - ATP - New York

Anderson K.-Thiem D./+1,5/
2
Dokler mu Istomin zaradi poškodbe komolca dvoboja ni predal, je Avstrijec spet deloval podobno smrtonosno, kot pred mesecem dni v Evropi. Na servis mu je težko vzeti točko, v četrtek jih je doniral recimo le 9, zdaj pa ga s trenerjem Bresnikom čaka pomembna študija, kako se lotiti Andersonove "serve", kajti s Kevinom ima v karieri tri poraze iz prav toliko srečanj. Pot do uspeha mu je pokazal Čeh Vesely, ko je nekako le uspel nevtralizirati servis Karlovića, na roko pa gre "Dominatorju" tudi dejstvo, da so igrišča v Flushingu letos vendarle nekoliko počasnejša.

Tenis - WTA - New York

Kvitova P.-Schmiedlova A.K.
1
Material za na vse današnje listke. Kvitova je v dosedanjem poteku turnirja briljirala, kar pa za njeno nasprotnico ne moremo ravno trditi. Schmiedlova je v četrtek sodelovala v take vrste tekmi, ki me sili, da dekletu "utrujam" s prigovarjanjem, naj se vendarle že enkrat vrne nazaj med pro tenisačice, ker je konkurenca med TOP 100 milo rečeno uboga. Slovakinja je s Kovinićevo namreč igrala dolge izmenjave, v katerih je bilo ogromno "spin" udarcev, ki so šli dva metra nad mrežo, nobena si ni upala prav veliko tvegati, skratka eno samo mučenje žogice. Kvitova se verjetno raje takoj upokoji, kot pa da se gre tak festival "porivanja" žogice in bo delo zaključila po eni uri. Napoved: 6-2, 6-3 za dvakratno zmagovalko Wimbledona.