Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Mednarodni - Kvalifikacije za EP 2016

Srbija - Armenija
1
Za Srbe so tokratne kvalifikacije naravnost katastrofalne, saj so najslabša reprezentanca v svoji skupini. Sanj o nastopu na evropskem prvenstvu je za njih že lep čas konec, zato lahko sedaj igrajo zgolj še za čast. A četudi v moštvu orlov ni prave kemije, bi proti Armencem do izraza morala priti njihova individualna kvaliteta.

Nogomet - Mednarodni - Kvalifikacije za EP 2016

Nemčija - Poljska
1
Igra Nemcev je vse od osvojitve naslova svetovnih prvakov vse prej kot navdušujoča. Selektor Joachim Löw se povrhu spopada še s slabo formo Bastiana Schweinsteigerja in poškodbo Marca Reusa, ki bo izpustil tako srečanje s Poljaki kot Škoti. A ne glede na to, ima Nemčija toliko kakovostnih igralcev, da si pred domačimi gledalci prodi sosednji Poljski spodrsljaja ne bi smela privoščiti.

Nogomet - Mednarodni - Kvalifikacije za EP 2016

Gibraltar - Irska
2
Za Gibraltar je jasno, da v svoji skupini ni konkurenčen ostalim reprezentancam. Po šestih tekmah ima prav toliko porazov, prav tako pa je do sedaj dosegel le en zadetek in jih prejel neverjetnih 33. Irci, ki so še vedno v igri za uvrstitev na prvenstvo, drevi ne bi smeli imeti prav nobenih težav.

Nogomet - Mednarodni - Kvalifikacije za EP 2016

Danska - Albanija
1
Srečanje bo za obe reprezentanci sila pomembno, saj imata enako število točk in v svoji skupini zasedata drugo oziroma tretje mesto. Zadnji dve medsebojni srečanji sta se končali z izidom 1:1, zato gre pričakovati, da bo tudi tokratni obračun izenačen. Prednost domačega igrišča v vlogo favorita vseeno postavlja Dance.

Nogomet - Mednarodni - Prijateljske tekme

Argentina - Bolivija
1
Za Argentince bo to prva tekma po porazu v finalu južnoameriškega prvenstva proti Čilu. Prav posebnih presenečenj na tekmi ne gre pričakovati, saj je razlika v kakovosti igralskega kadra več kot očitna. Pozabiti ne gre niti, da so gavči na zadnji medsebojni tekmi Bolivijce odpravili s kar 5:0.