Hrvaška (jutri ob 21. uri): Naši južni sosedje so sodeč po rezultatih v pripravljalnem obdobju ena najbolj vročih reprezentanc pred evropskim prvenstvom. Varovanci selektorja Velimirja Perasovića so namreč nanizali devet zmag brez poraza. A vse pri Hrvatih le ni šlo po načrtih. Zaradi poškodb sta s seznama odpadla naturalizirani Američan Oliver Lafayette in Marko Ramljak, navijače pa je prestrašil tudi prvi zvezdnik moštva Bojan Bogdanović, ki si je na pripravljalnem obračunu 27. avgusta proti BiH v Zagrebu zvil gleženj in zapustil parket. A poškodba ni bila hujše narave, saj se je košarkar NBA-moštva Brooklyn Nets v torek znova pridružil treningom. Postava: Ante Tomić, Bojan Bogdanović, Dario Šarić, Damjan Rudež, Rok Stipčević, Roko Leni Ukić, Krunoslav Simon, Dontaye Draper, Simon Zubčić, Miro Bilan, Luka Žorić, Mario Hezonja, Marko Tomas, Željko Šakić.

Gruzija (nedelja ob 18. uri): Obračun proti Gruziji utegne biti za začrtano vsaj tretje mesto Slovenije v skupini ključen. Košarkarji srbskega selektorja Igorja Kokoškova so v pripravljalnem obdobju zabeležili štiri zmage in utrpeli pet porazov, pri čemer niso vzeli skalpa kakšne večje reprezentance. Ob tem v oči bode podatek, da Gruzijci ne blestijo v obrambi, saj so povprečno na obračun prejeli 79 točk. Njihova igra se vrti okoli člana NBA-moštva Dallas Mavericks Zaze Pačulie, ki ima pri 211 centimetrih odličen met in dober občutek za asistence. Slovenija se je z Gruzijo pomerila na zadnjih dveh evropskih prvenstvih in obakrat zmagala. Postava: George Tsintsadze, Jacob Pullen, Manučar Markoišvili, Duda Sanadze, Besik Ležava, Levan Patsatsia, Viktor Sanikidze, Tornike Šengelia, Beka Burjanadze, Nika Metreveli, Zaza Pačulia, Giorgi Šermadini.

Nizozemska (torek ob 15. uri): Zagotovo največji avtsajder v skupini C. Nizozemci bodo sicer na prvenstvu stare celine nastopili že petnajstič, a so nazadnje sodelovali leta 1989. V pripravljalnem obdobju so tulipani odigrali kar petnajst obračunov. Prvih pet so izgubili, jih nato šest dobili in na zadnjih štirih znova klonili. Opozorilo za slovensko izbrano vrsto mora biti zlasti zadnji obračun proti Turčiji, ko so Nizozemci kapitulirali za točko šele po dveh podaljških. Postava: Charlon Kloof, Leon Williams, Yannick Franke, Worthy de Jong, Arvin Slagter, Kees Akerboom, Ralf de Pagter, Mohamed Kherrazi, Roeland Schaftenaar, Nicolas de Jong, Robin Smeulders and Henk Norel.

Grčija (sreda ob 15. uri): Ob Hrvaški je Grčija zagotovo glavna favoritinja za prvo mesto v skupini C. Navijači veliko upov polagajo v komaj dvajsetletnega Janisa Andetokumba, ki se v NBA-ligi pri moštvu Milwaukee Bucks razvija v vrhunskega košarkarja, čigar glavna odlika je, da pri 211 centimetrih igra na položaju branilca. Selektor Fotis Kacikaris ima sicer na voljo dvanajst izredno kakovostnih posameznikov, ki so svojo moč pokazali na zadnjih sedmih pripravljalnih obračunih, ki so jih vse po vrsti tudi dobili. Pred Grčijo so v nizu padle Češka, Bosna in Hercegovina, Rusija, Nizozemska, Turčija in Litva. Na velikih tekmovanjih ima Slovenija s četrtim nasprotnikom v skupinskem delu negativno bilanco, saj je dvakrat zmagala in trikrat izgubila. Navijače še vedno močno boli poraz v Katovicah leta 2009, ko so v boju za bronasto kolajno Grki slavili le za točko. Postava: Nikos Zisis, Janis Burusis, Vasilis Spanulis, Kostas Kajmakoglu, Jorgos Printezis, Nick Calathes, Kostas Papanikolau, Kostas Sloukas, Stratos Perperoglu, Kosta Kufos, Vangelis Mancaris, Janis Andetokumbpo.

Makedonija (četrtek ob 15. uri): Makedonci so se tik pred evropskim prvenstvom ukvarjali s številnimi težavami, saj so pred mesecem in pol odpustili Aleksandra Džikića in na njegovo mesto imenovali Marjana Srbinovskega. Imuni za pretrese niso bili niti reprezentanti, a je najbolj izkušen med njimi Vlado Ilievski v sporočilu za javnost sporočil, da ne igrajo za selektorja, temveč za domovino. Pravljice iz leta 2011 v Litvi, ko je Makedonija osvojila končno četrto mesto, bržkone ne bo mogoče ponoviti, vsekakor pa gre za kakovostno reprezentanco, ki lahko ob podcenjevanju preseneti vsakogar. Postava: Vlado Ilievski, Vojdan Stojanovski, Damjan Stojanovski, Darko Sokolov, Aleksander Kostoski, Marko Simonovski, Vladimir Brčkov, Stojan Gjuroski, Ljubomir Mladenovski, Predrag Samardžiski, Richard Hendrix, Bojan Trajkovski.