Nikoli, ampak res še nikoli ni bil pogovor s teniško igralko po dvoboju tako težak kot s Polono Hercog, ki je v novinarskem središču komaj zadrževala solze jeze in razočaranja, potem ko je v drugem krogu odprtega prvenstva ZDA izgubila proti 24. nosilki, celuloidni punčki iz Kanade Eugenie Bouchard. Tako blizu in hkrati tako daleč je bila zmaga Mariborčanke, saj je več kot pol dvoboja odigrala v tako vrhunskem slogu, kot ga pri njej še nismo videli.

Res pa je, da je nevajena na takšno okolje igrala na najbolj uničujočem igrišču v parku Flushing Meadows, zastarelem Grandstandu (prihodnje leto ga ne bo več, že gradijo novega, supersodobno opremljenega), na katerem skoraj abonmajski gledalci brezkompromisno navijajo za svoje ljubljence in so bližnjo sosedo iz Kanade podpirali zares bučno. Toda kljub navijaški nepopustljivosti so ob sijajni predstavi morali ploskati tudi naši igralki. Iz povprečja prvih stotih teniških igralk na lestvici WTA Polona Hercog ob trdem delu in dobrem sodelovanju s trenerjem Željkom Krajanom postaja vsak dan resnejša nasprotnica, zato bo šla njena pot še navzgor. Toliko v splošno tolažbo mariborskim nogometnim navijačem.

Sicer pa imata trenutno v New Yorku največ učencev, ki skušajo posnemati njune gibe, argentinski glasbenik Coco Arregui in Roger Federer. Coco pripravlja na tisoče v New Yorku živečih Argentincev, da bodo konec meseca zaplesali pred svojim rojakom papežem Frančiškom, ki za dva dni prihaja na obisk najživahnejšega mesta na svetu. Roger pa je že na turnirju v Cincinnatiju pokazal svoj nov pristop do vračanja drugega servisa nasprotnika. Takoj po zgrešenem prvem servisu se Švicar premakne do servisne črte in skuša drugi servis nasprotnika vrniti s kratkim polvolejem. Skrajno tvegan udarec za Federerja, vendar za nasprotnike skoraj neulovljiv, če mu uspe.

Pol promila (0,2 odstotka) prebivalstva New Yorka, ki ima argentinske korenine, je menda že izpililo korake tanga do podrobnosti; papež bo nemara hotel zaplesati pred restavracijo kraljico argentinskih govejih zrezkov El gauchito. Najboljši teniški igralci in igralke pa skrivaj skušajo naštudirati Rogerjevo novost oziroma najti najučinkovitejšo protiigro. Tako je tudi prva teniška dama vseh časov Serena Williams takoj po zmagi v drugem krogu nad Nizozemko Kiki Bertens odšla s svojim trenerjem Patrickom Mouratogloujem na hud trening, na katerem sta skoraj do onemoglosti trenirala drugi servis, ki ga bo treba ob Federerjevi novosti odslej veliko precizneje usmerjati kot do sedaj, ko je bilo najenostavnejše pravilo: za drugi servis je dovolj, da »gre noter«.