Slovenska nogometna reprezentanca je v pripravah na sobotno tekmo s Švico včeraj dvakrat trenirala v Lescah na odlično pripravljeni igralni površini in zlasti popoldne je bilo ob igrišču tudi veliko zelo glasnih gledalcev. Precej manj je bilo nogometnih strokovnjakov, eden izmed redkih, ki izkoristi vsako priložnost za učenje, je tudi Dnevnikov strokovni komentator Dejan Djuranović.

Selektor Srečko Katanec z različnimi postavitvami in vajami išče udarno enajsterico. Veliko se pogovarja z igralci. V slogu dobrega pedagoga je kar med hojo z igrišča do avtobusa delil nasvete Kurtiću in Kamplu. A se je tudi razjezil, z besedami »Ne odkrivajte tople vode«, ko žoga ni potovala tako hitro in točno, kot si je želel.

Ker je preizkušal različne kombinacije, je bil na enem treningu na levem boku celo umetnik Josip Iličić, na drugem pa maratonec Kirm. »S selektorjem ni bilo še nobenega pogovora, če bom igral. Švicarji so bolj nepredvidljivi kot Angleži. Ne vem, kakšno je stanje na lestvici, vem pa, da bi si s porazom zagrenili življenje, zato se je treba za vsako ceno izogniti porazu,« je povedal Andraž Kirm. Ljubljančan ni kazal znakov zaskrbljenosti, potem ko na zadnjih dveh tekmah na Cipru ni igral. Tolaži se s tem, da se je sezona šele začela, za nameček je življenje na toplem otoku precej lepše v primerjavi s preteklostjo, ko je igral v krajih, kjer je bilo hladno in mraz. Do njega je prišlo sicer nekaj govoric o prestopu na Slovaško, a pravi, da ni bilo nič konkretnega. »V nogometu se vse lahko obrne čez noč. Telesna pripravljenost je dobra, z njo nikoli nisem imel težav,« je dodal Kirm.

Včeraj so bili najbližje začetni enajsterici naslednji igralci: vratar Handanović, na desnem boku Struna (doslej je igral po sili razmer na levem), centralna branilca Ilić in Cesar, na levem boku Jokić, zadnji vezist kot korektor in varovalka pred obrambo Stevanović, v osrčju zvezne vrste Kampl, Birsa in Kurtić ter v napadalnem delu Iličić in Novaković. jo