Koprski župan Boris Popovič je pri upravljanju edinega obalnega nogometnega prvoligaša že prevzel osrednjo vlogo. Čeprav uradne funkcije še ni prevzel, se njegov aktivnejši vstop v klubsko politiko že pozna. Popovič je bil že doslej v resnih povezavah s koprskim klubom, zdaj pa bo njegovo ime še bolj izpostavljeno. Popovičeva velika želja je zgraditi šampionsko zasedbo z evropskimi ambicijami.

Kadrovska čistka se je začela po sobotnem domačem porazu proti Gorici. Prvi se je moral posloviti italijanski trener Rodolfo Vanoli, ki je plačal visoko ceno za ponesrečen uvod v sezono. Zadnji pokalni zmagovalec je na dosedanjih osmih tekmah zbral le osem točk, kar zadostuje zgolj za sedmo mesto na lestvici. V Vanolijeve čevlje je stopil dosedanji vodja mladinskega pogona Nedžad Okčić, ki je pred tem že dvakrat vodil prvo moštvo in s Koprom pred leti osvojil edini državni naslov. »Po slabih rezultatih je bila zamenjava trenerja logična poteza. V klubu sem profesionalec in naredil bom vse, da se bo krivulja obrnila,« je včeraj dejal Okčić, ki se s koprsko upravo še ni pogovarjal, koliko časa bo sploh trajala njegova trenerska doba v Kopru. Zdi se, da je to vprašanje v teh dneh potisnjeno na rob, saj je v ospredju predvsem uresničevanje vizije po okusu Borisa Popoviča.

Župan je pričakovano soglašal z inavguracijo Okčića, ki o Popoviču pravi, da je »človek z zmagovalno miselnostjo«. Okčiću je ponudbo za novo funkcijo predstavil predsednik Ante Guberac, ki velja za Popovičevega poslovnega zaveznika tudi zunaj nogometa. Popovič včeraj za izjave ni bil dosegljiv, medtem ko se je Guberac opravičil, da je na poti v tujini. O Popovičevi uradni vlogi v klubu lahko za zdaj le ugibamo. Lahko bi postal član upravnega odbora, kjer se očitno obeta prevetritev, saj so pristojnosti že omejili dosedanjemu vidnemu članu koprske pisarne Andreju Poljšaku. »V klubu nisem več zadolžen za nekatera dela, ki sem jih opravljal doslej. To se je zgodilo po županovi aktivnejši vključitvi v klub. Moja funkcija v klubu je bila vezana predvsem na predsednika Guberca, ki mi je dajal zadolžitve,« pravi Andrej Poljšak, ki bi ga lahko doletela razrešitev na prihodnji skupščini kluba.

Koprski klub je v zadnjih dneh zapustil tudi dosedanji športni direktor Matej Mavrič Rožič, ki o razlogih za odhod ni želel javno govoriti. Glede na občutljiv čas v koprskem klubu obstaja verjetnost, da se njegovo delo ni skladalo s filozofijo župana. V medijih so se že pojavila namigovanja, da si na Bonifiki na položaju športnega direktorja želijo Mirana Pavlina, ki v zadnjih letih tesno sodeluje z Zlatkom Zahovićem v Mariboru. »Pavlinov prihod bi bil pozitiven za Koper, saj pozna tukajšnje okolje in ima izkušnje,« o morebitnem prihodu Mirana Pavlina pravi Poljšak, ki o novih imenih v klubu ni želel ugibati.

Igralski kader Kopra je med poletnim prestopnim rokom doživel nekaj pretresov, saj so odšli nekateri nosilci igre (Matej Pučko, Miha Blažič, Domen Črnigoj, Marko Krivičić). Del odškodnine od prestopov gre tudi za poplačilo dolgov do nekdanjega mecena Kopra in sedanjega predsednika Olimpije Milana Mandarića.