Vendar je informacijska družba več kot to. Navsezadnje gre za politični fenomen, ki se ga odgovorne osebe v Sloveniji lotevajo na zelo problematične načine. Razlog za to lahko najdemo v neinformiranosti odločevalcev, premajhni izpostavljenosti vsebinam oziroma pomanjkanju vsebin.

Septembra bomo v sodelovanju s Poligonom organizirali tedenske debate o kugah, ki trenutno pestijo internet. Na njih se bomo s strokovnjaki pogovarjali o problemih in poskušali ugotoviti, kako dogajanje vpliva na posamezne uporabnike in kaj lahko naredimo.

Tako se bomo v ponedeljek, 7. septembra, ob 19. uri z glasnikom digitalnih tehnologij Alešem Špetičem in predsednikom sveta Agencije za komunikacijska omrežja RS Dušanom Cafom pogovarjali o nevtralnosti interneta in boju za odprti internet.

Naslednji ponedeljek, 14. septembra, bomo ob 19. uri z dr. Majo Bogataj Jančič, LL.M., LL.M, osvetljevali spremembe avtorske zakonodaje v Evropski uniji in debatirali o okornosti avtorske pravice v digitalnem okolju.

Za tretjo temo smo v ponedeljek, 21. septembra, izbrali digitalni nadzor z dr. Matejem Kovačičem. Pogovarjali se bomo o temah, ki smo jih osvetljevali tudi v tej rubriki, in o praksah, ki jih je razkril Edward Snowden – nadzorovanju spletnih uporabnikov, zbiranju metapodatkov in drugem.

Za konec se bomo zadnji ponedeljek septembra, 28., z Gorazdom Božičem, vodjo centra SiCERT pri zavodu Arnes, in novinarjem Lenartom Kučićem pogovarjali o najnovejšemu fenomenu, ki se mu reče fevdalizem interneta.

Vse okrogle mize bodo potekale v Poligonu na Tobačni 5, vstop pa je brezplačen.