PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Kvalifikacije za EP 2016

Nizozemska - Islandija
1
Nizozemci so pod vodstvom Hiddinka slabo krenili v kvalifikacije, saj so na kar treh od šestih tekem ostali brez zmage. Na lestvici skupine A tako zasedajo le tretje mesto, kar jim napoveduje težavno pot do preboja na Euro 2016. A po menjavi selektorja je čas, da zapiha nov veter in se stvari postavijo na pravo mesto, motivacije pa domačim ne bi smelo manjkati, saj gostijo vodilno ekipo skupine, ki jim beži za pet točk. Z današnjo zmago bo »oranje« zapletel boj za prvi dve mesti in postavil temelje za vrnitev na zmagovito pot.

Nogomet - Kvalifikacije za EP 2016

Belgija - BiH
1
Tako kot Nizozemci tudi Belgijci po porazu na zadnji tekmi v Walesu niso v položaju, v kakršnem bi si želeli biti. Skupina B je zelo izenačena, saj so med drugim (Belgija) in petim (BiH) le tri točke razlike. Dobro kaže le vodilnemu Walesu, ostali pa se bodo udarili za drugo mesto. A vendarle je realno pričakovati, da si bo zelo kvalitetna zasedba Belgije v preostalih štirih tekmah le uspela zagotoviti dovolj točk, da ostane vsaj druga in se neposredno uvrsti na EP. Veliko bi Belgijci k uresničitvi tega cilja pripomogli danes, če premagajo sicer kakovostno, a neprepričljivo reprezentanco BiH in jo s tem izločijo iz boja za drugo mesto.

Tenis - ATP - New York

Isner J. - Youzhny M.
1
Isner bo na domačih tleh zelo motiviran, da na turnirju v New Yorku pride čim dlje in reši ameriško čast. V prvem krogu je s 3:0 ugnal Maleka Jazirija, tokrat pa ga čaka nekoliko težje delo, saj je Južnij zelo izkušen igralec, ki pa ni več v svojih zlatih letih, o čemer priča tudi njegova trenutna uvrstitev na ATP lestvici – 93. mesto.

Tenis - WTA - New York

Cetkovska P. - Wozniacki C.
2
Nekdanja številka 1 ženskega tenisa v zadnjem obdobju ni blestela, a Wozniackijeva je dvig forme nakazala na zadnjem turnirju v New Havnu, kjer je klonila šele v polfinalu. V prvem krogu OP ZDA je Danka brez večjih težav zmagala z 2:0 in tudi današnja nasprotnica, 149. igralka sveta, ji ne bi smela predstavljati previsoke ovire.