Vstop v sezono je bil sanjski. Ali ste v takšni formi kot pred petimi, šestimi leti, ko ste blesteli v dresu slovenske reprezentance v finišu kvalifikacij in nato na svetovnem prvenstvu v Južni Afriki?

Po statistiki je še boljša. Začetek je bil super. Chievo na začetku sezone igra odlično, deluje homogeno in mi tako omogoča, da lahko prikažem vse, kar znam. V takšnih razmerah, kot smo trenutno, ekipa igralca enostavno ponese.

Pravi hit je gol, ki sta ga dosegli proti Laziu z levico iz prostega strela.

Na zadnjih treningih sem malo več vadil proste strele. Na igrišču se počutim odlično. Izvedba prostega strela je bila brezhibna, a najpomembneje je, da žoga konča v mreži. Način in pot do nje nista pomembna. Na tekmi odloča, kako se počutiš, kako so težke noge, kakšna je kakovost igrišča. Mene je sprostil gol že na tekmi prvega kroga, zato sem bil pozoren le na to, da žogo udarim tako, kot je treba, in da z malo sreče konča v mreži.

Kakšen je pogled povsem z vrha lestvice po dveh krogih italijanskega prvenstva?

Lep. Doslej ga še ni bilo. V prvih desetih krogih imamo zelo težak razpored. Dve zmagi in šest točk je lep bonus, a se ne mislimo ustaviti. Zdaj nas čakata zahtevni tekmi z ranjenim Juventusom, ki je po dveh krogih še brez točke, in Interjem. Če še njim odščipnemo kakšno točko, bi bil to velik kapital v boju za obstanek. V Italiji je cilj mnogih klubov, da najprej osvojijo 40 točk, kolikor jih je običajno potrebnih za obstanek. Za Chievo kljub dobremu začetku cilj ni boj za vrh lestvice, ampak zadržanje statusa prvoligaša, ne gleda na to, da imamo kar kakovostno zasedbo. Vse, kar bo višje, bo nad načrti.

Dolgo časa ste čakali na prvi gol v dresu Chieva, potem ko lani na 35 tekmah niste dosegli niti enega.

Lani smo bili v težkem položaju. Ob božičnem premoru smo imeli zgolj 13 točk, zato je bila taktika drugačna. Veliko smo se branili na svoji polovici. V letošnji sezoni sezoni je zasedba skoraj enaka, a stojimo veliko bliže golu tekmeca in s tem imamo precej več priložnosti. Lani smo v vsej sezoni dosegli 27 golov, letos na dveh tekmah že sedem. To je dokaz napredka ekipe.

Vaša trenutna forma je očitno tudi posledica dobre pripravljenosti.

Imel se le majhno težavo s kolenom, a nisem izgubil niti dneva treninga. Počutim se zelo dobro. Težko govorim o tem, ali sem pripravljen bolje, kot sem bil lani. Imamo novega trenerja za telesno pripravo, ki dela zelo kakovostno, kar se kaže v naši podobi na igrišču.

Navijači si želijo, da bi blestečo formo iz kluba prenesli tudi na tekmi reprezentance.

Takoj podpišem, da sem najslabši na igrišču, če osvojimo tri točke. A precej lažje bo osvojiti točke, če bomo vsi odigrali super tekmo. Učinek v Baslu bo odvisen od tega, kakšne bodo priprave na tekmo, da bomo v soboto lahko navili plin do konca.

Kakšen je vaš pogled na Švico?

Vrhunska reprezentanca z odličnimi igralci, ki igrajo v uglednih klubih. V Mariboru smo jih premagali, zakaj jih ne bi še enkrat. Nogomet je nepredvidljiv in zanimiv, ker vselej ne zmaga boljši.