PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Tenis - ATP - New York

Paire B.-Ilhan M./+1,5/
1
Ko je Paire "vroč", potem imamo teniški ljubitelji res kaj videti. Francoz je kljub hoji po robu rešil tekmo prvega kroga z Nišikorijem in poskrbel za največje presenečenje prvega dne na US Openu. Igra Francoza je zelo napadalno usmerjena, sicer nabere veliko nevsiljenih napak, a so backhand winnerji prava paša za oči. Eurosport je letos sestavil napoved, kako bo lestvica ATP izgledala čez nekaj let in Paire se je znašel na 2. mestu, kar se mi zdi sicer malce pretirano, a če bo fant iz Avignona uredil "podstrešje" ter uspel biti konstanten iz tedna v teden, potem bi ga lahko kmalu videli med najboljših deset na svetu. Proti Ilhanu se uspešna serija nadaljuje...Turek je imel tudi nekaj sreče, da je Štepaneka v ponedeljek zabolelo v vratu in je moral srečanje predati.

Tenis - ATP - New York

Berankis R./+1,5/-Goffin D.
1
Litvanec Ričardas Berankis, nekoč najboljši mladinec na svetu, se je v ospredje prebil šele letos, ko je Čilića močno namučil v Wimbledonu, tudi v US Openu pa od njega upravičeno lahko pričakujemo veliko, kajti večji del svojih najstniških let je prebil na betonskih igriščih v ZDA ter leta 2007 osvojil tudi mladinski US Open. Proti današnjemu tekmecu je vsaj na stavnicah v močno podrejenem položaju, toda menim, da bi Berankisova igra Goffinu lahko naredila nekaj škode. Tako kot Belgijec, tudi Ričardas zelo dobro pokriva igrišče, v zadnjih letih je popravil return, sicer pa ima z Davidom tudi pozitiven h2h 2-1. Verjamem v to, da bo Berankis nudil dober odpor, ne izključujem niti zmage.

Tenis - ATP - New York

Krajinovič F.-Ferrer D.
1
Zakaj ne poizkusiti kar s čisto zmago Srba?! Ferrer si je praktično v zadnjih minutah premislil ter se odločil, da vendarle nastopi na letošnjem US Openu, pa čeprav je jasno, da ni optimalno pripravljen. Že v prvem krogu proti Albotu se je dva niza mučil, da je vzpostavil ritem, proti Krajinovicu pa bo vse skupaj še težje, kajti Srb ima za seboj odlično poletje, dve zmagi na turnirjih serije challenger je nadgradil še s ponedeljkovo zmago proti Kolumbijcu Gonzalezu, ki ga bo spet pripeljala med najboljših 100 na svetu. Sedaj se Filip lahko sprosti in nosilcu, ki ga pestijo bolečine v komolcu, pokaže "hudiča".

Tenis - ATP - New York dvojice

Darcis /Paire B-Mannari/Martin
2
Prav veliko možnosti Darcis in Paire tukaj nimata, pa čeprav je Francoz v izjemni formi. Za oba je namreč igranje dvojic bolj zabava in trening za tekme med posamezniki, kar za njuna današnja nasprotnika ne bi mogli ravno trditi. Zlasti Martin se udejstvuje praktično samo med pari in je z Indijcem Rajo recimo osvojil Portorož ter igral finale Zagreba. Še nekaj me je napeljalo na ta par: Darcis je Severno Karolino prejšnji teden zapustil z bolečinami v križu, kar mu bo močno oteževalo delo pri začetnem udarcu...če bo sploh zaigral.

Tenis - WTA - New York

Brengle M.-Tatishvili A.
2
Po katastrofalnem poletju Madison Brengle (od konca aprila 1 zmaga in 11 porazov!) sem že v prvem krogu na srečanju proti SaiSai Zheng pričakoval njeno slovo in dejansko je močno zadišalo po takem scenariju, ko je Kitajka servirala za zmago. Domača tenisačica se je zbrala in vseeno slavila, toda sedaj jo čaka naturalizirana "rojakinja" Anna Tatishvili, ki v medsebojnih srečanjih vodi 4-2, za nameček pa je v izvrstni formi in je v prvem krogu "požrla" osmo nosilko, Karolino Pliškovo.