Fotografski objektivi so Vladimirja Putina v preteklosti že »ujeli« pri lovu na divje živali, jahanju konja brez majice, igranju hokeja in drugih športnih aktivnostih, zadnjaa fotografija, ki je obkrožila svet, pa ruskega predsednika prikazuje, tik preden se z miniaturno podmornico dostojanstveno potopi v globine Črnega morja.

Predsednik je kravato ponovno zamenjal s športnimi oblačili, pri dvigovanju uteži pa mu je tokrat poleg fotografskih bliskavic družbo delal premier Medvedjev. Po napenjanju bicepsov sta si v Putinovi rezidenci blizu Sočija v duhu zdravega življenja privoščila kosilo in skodelico čaja.

Čeprav »mačo« voditelja po zadnjih javnomnenjskih poizvedbah podpira 72 odstotkov ruskih volivcev, mu naklonjenost predvsem zaradi gospodarskih težav države in inflacije ruske valute pada. Vrednost rublja se je v zadnjem letu prepolovila zaradi padca cen nafte na svetovnih trgih in sankcij zaradi vpletenosti Rusije v ukrajinsko krizo. Videoposnetek in fotografije znova kažejo podobo vplivnega, vitalnega in samozavestnega politika, ki mu kriza ne pride do živega.