Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Anglija - 1.liga

Coventry - Southend
1, 0
Coventry je v uvodnih štirih krogih trikrat zmagal in je v igri za vrh lestvice, Southend pa je bil z dvema osvojenima točkama precej manj uspešen. Prednost domačega terena in boljša forma bi morala Coventryju pomagati do novih točk, gostje pa bodo verjetno tudi po petih tekmah ostali brez zmage.

Nogomet - Nemčija - 2. liga

Bochum - Munchen1860
1
Bochum je odločno začel sezono in dobil vse štiri tekme druge lige, vmes pa s 5:0 slavil tudi v pokalu. Dobra forma moštva obeta tri točke tudi danes, ko v goste prihajajo münchenski levi, ki pa so daleč od stare slave in se jim očitno znova obeta težka sezona in naporen boj za obstanek med drugoligaši, saj so v prvih štirih krogih osvojili le dve točki.

Nogomet - Belorusija - 1.liga

BATE Borisov - Belšina
1
Bate je nesporni vladar beloruskih igrišč, pred dnevi pa si je zagotovil še tretje igranje v ligi prvakov v zadnjih štirih letih. To je gotovo poskrbelo za dobro vzdušje v moštvu, ki bo v zadnjih devetih krogih domačega prvenstva poskušalo ubraniti 6 točk prednosti pred zasledovalci in se ponovno okititi z naslovom prvaka. Danes v goste prihaja petouvrščena Belšina, ki zaostaja že 13 točk, v zadnjih 15 medsebojnih tekmah pa je proti Bateju ob 14 porazih iztržila le en remi. Težko je pričakovati, da se bo danes ta trend kaj spremenil.

Tenis - ATP - New York

Nishikori Kei - Paire B./+1,5/
1
Nišikori je imel po Wimbledonu nekaj težav s poškodbami, a vendarle je v avgustu dobro nastopil na dveh močnih turnirjih v Severni Ameriki, kjer se je v Montrealu prebil v polfinale, v Washingtonu pa je celo zmagal. Japonec se je že ustalil med najboljšimi tenisači sveta in tudi letos bi lahko v New Yorku prišel zelo daleč. V prvem krogu proti sicer nevarnemu Paireju ne bi smel imeti preveč težav, zato ne gre pričakovati petih nizov.