Slaba dva tedna po odstopu Anteja Šimundže je na klop vijoličastih sedel hrvaški strateg Krunoslav Jurčić. Nekdanji hrvaški reprezentant – za državni grb je zbral 21 nastopov – je v svoji karieri vodil Istro 1961, Slaven Belupo, Lokomotivo iz Zagreba, največje uspehe pa je dosegel kot trener zagrebškega Dinama. Slednjega je vodil kar trikrat in se z njim v sezoni 2011/2012 uvrstil tudi v ligo prvakov. V Bosni in Hercegovini rojeni 45-letnik sicer zadnji dve leti ni bil aktiven.

Mariborčane je do sedaj vodil pomočnik Anteja Šimundže Saša Gajser, ki je tudi na svoji drugi tekmi ostal brez zmage. Aktualni prvaki so se v osmem krogu domačega prvenstva v Ljudskem vrtu pomerili z novomeško Krko in iztržili neodločen izid 2:2. Za domače sta v polno zadela Jean-Phillipe Mendy (43) in Agim Ibraimi (60.), pri gostih pa sta bila uspešna Nana Addo Welbeck-Maseko v 10. in Alen Vučkić v 85. minuti.

Maribor ima po osmih odigranih krogih osvojenih 12 točk, tri manj pa je zbrala Krka, ki tudi po srečanju v Mariboru ostaja v gosteh še neporažena.