Res perverzno. En politik, ki stresa domislice za butalce, ki govori v jeziku petošolčkov, se gre opravičevat, da nima nič s to zamenjavo. Halo, zakaj bi pa lahko sploh imel kaj? Kdo pa je on? Kaj pa on ve o komuniciranju? Kaj pa on ve o medijskem prostoru? A sploh zna našteti urednike vodilnih medijev?

Skratka, prijazna in blebetava Ula naj bi bila okrepitev. Tako kot klepetavi dvojec Nejca in Luka Novak. Dvojec, ki je kuharijo spet postavil kot centralno zgodbo našega lajfa. Od knjig do samostojne oddaje in zdaj gostovanje v osrednji informativni oddaji Danes na Planetu. Resni ljubitelji kredibilnih novic se obračajo v grobu. Kuharija bo zdaj gonilo informativne oddaje, pasiranje fižola pa dogodek svetovnih razsežnosti. Nejca in Luka bosta očitno demolirala koncept informativne oddaje. Kaj koga briga, kaj se dogaja v svetu, če pa je naš svet skrčen na kuhinjo. Kaj širina, če pa je pomembna ožina. Kuhinja kot center sveta. Lonci, kuhalnice in zajemalke pa orodja, ki poganjajo svet naprej. Logično, najprej moraš biti sit, potem lahko spreminjaš svet. Zato pa imamo begunsko krizo. Ker so bile kuhinje prazne.

Velika kuhinja pa se dogaja na nacionalki. Glavna kuharja pa šefica Ljerka Bizilj in njen multipraktik Bojan Traven. Bojan je bil že na vseh televizijah. Postavljal nove oddaje, nove koncepte, nove formate in bo enkrat fasal spomenik. Spomenik za obstoj malega človeka. Vse se vrti okoli njegovih krivic, ki jih povzročajo veliki. Banditi in prevaranti vseh vrst in barv. Zdaj prenavlja informativni program nacionalke. Program, ki ga gledajo samo še tisti, ki imajo daljince z enim samim programom. Ali pa se jim je gumb zataknil na številki ena. Ali pa so tako pozabljivi, da ne vedo, da obstajajo še drugi kanali. Tisti program, kjer ni gledalca, ki bi znal našteti voditelje informativnih oddaj. Še pri voditeljih Dnevnikov bi vsi fasali cvek. Imeti na kupu toliko nekarizmatičnih in neizrazitih fac je umetnost. Ravno zato je lahko že nekaj let nedotakljivi car Slavko Bobovnik.

Šefica Biziljeva se je odločila, da bo na tem področju naredila red. Jasno, vsi v luft. Kar je logično. Kdo na svetu pa si želi sprememb? Mark Twain je dejal, da si želi spremembe le dojenček, da mu zamenjajo plenice. In nacionalka na trenutke res spominja na dojenčka. Noče odrasti in ves čas se vsi derejo. Nerazumljivo, šifrirano, glasno in brez cilja. Morda le z enim ciljem. Da se nič ne spremeni…