Nogometaši v prvi ligi bodo odigrali tekme osmega kroga. Derbi bo potekal v Kopru, kjer bo Gorica skušala nadaljevati serijo šestih zaporednih zmag. Mariborčani bolj kot na razplet tekme s Krko čakajo na novice o novem trenerju, medtem ko bo Olimpija proti Rudarju skušala ponoviti blestečo predstavo izpred tedna dni, ko je visoko premagala Celje.

Maribor – Krka (danes ob 17.45): Precej več kot o tekmi med Mariborom in Krko se govori o novem trenerju vijoličnih. Zlatko Zahović za zdaj dobro skriva ime trenerja, s katerim naj bi bil že dogovorjen za sodelovanje. Najbolj izpostavljeni kandidati (Matjaž Kek, Krunoslav Jurčić, Slaviša Stojanović in Darko Milanič) naj ne bi sedli na vijolično klop. Ne bo presenetljivo, če se bo novi trener že danes pojavil v Ljudskem vrtu. Čeprav je Maribor v krizi, na igrišču ne bi smelo biti dilem. Gostitelji so veliki favoriti. Naš namig: 1.

Celje – Domžale (danes ob 20.15): Za Celjani so težki dnevi, kajti poraz 0:6 proti Olimpiji je bil njihov najvišji v prvi slovenski ligi. Težko bi si želeli manj ugodnega tekmeca za popravni izpit, kajti Domžalčani v gosteh še niso izgubili, težave imajo na domačem igrišču. Tudi tokrat bo eden glavnih domžalskih adutov Nejc Skubic, ki ga očitno zelo ceni tudi selektor Srečko Katanec. Naš namig: 0.

Krško – Zavrč (danes ob 20.15): Zavrču se politika hitrega menjavanja nogometašev ne obrestuje, kar je pričakovano. Bomo videli, kako se jim bo izšla menjava trenerja. Krško je pred glasnimi domačimi navijači nevarnejše kot v gosteh, zato Zavrču verjetno ne bo lahko, čeprav je favorit. Naš namig: 0.

Luka Koper – Gorica (danes ob 20.15): Obeta se vroč primorski derbi. Goričani na ta način začenjajo niz treh tekem proti ekipam, ki so na papirju kandidati za boj za naslov prvaka (po reprezentančnem premoru bodo gostili Maribor in Olimpijo). Če bosta Blessing Eleke in Alem Džuzdanović v formi, bodo imeli Koprčani, ki naj bi jih zapustil Marko Krivičić (odšel naj bi v Bologno), težave. Če bodo Koprčani želeli ujeti stik z vrhom, bodo morali prikazati precej več, kot so v prvih sedmih krogih, za kar pa ne bo dovolj le prihod župana Borisa Popoviča v klub. Naš namig: 0.

Olimpija – Rudar (jutri ob 17.45): V pisarni Ljubljančani še ne blestijo, na igrišču že. Navijači, v Stožicah se jih zbira vse več, so minuli teden lahko uživali v atraktivni in učinkoviti igri, za kar so imeli nekaj zaslug tudi Celjani, ki jim obrambna igra ne diši preveč. Podoben sloves imajo nogometaši Rudarja s trenerjem Jernejem Javornikom, zato se obeta nova atraktivna tekma. Vprašanje je, ali bo znova blestela le Olimpija oziroma kako se ji bodo po robu postavili Velenjčani. Dobra igra Olimpije na začetku sezone je bila dovolj, da se nogometna scena v Ljubljani prebuja. Trenerju Marijanu Pušniku se lahko smeji, a miri evforijo. To je razumljivo, saj so pred nogometaši še več kot tri četrtine sezone. Naš namig: 1.