Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Španija - 1.liga

Villarreal - Espanyol
1
Villarreal je prvenstvo odprl z remijem pri Betisu (1:1), gol pa nesrečno prejel ob koncu tekme v 87. minuti. Izgubljeni točki bo treba čim prej pozabiti, saj je tu že nov premagljiv nasprotnik, ki ga bo treba doma ugnati, če želi rumena podmornica uresničiti ambiciozne cilje in se spet kosati za mesta, ki vodijo v Evropo.

Nogomet - Nemčija - 1. liga

Wolfsburg-Schalke (oba data gol?)
1 (=da)
Wolfsburg je favorit tega zanimivega dvoboja dveh ekip, ki bi morali biti ob koncu sezone pri vrhu lestvice, a v vrste domačih gotovo precej nemira vnašajo vsakodnevne govorice, da je najboljši igralec lanske sezone v Nemčiji Kevin de Bruyne tik pred prestopom v Manchester City. To bi znalo gostom pomagati, da bodo bolj enakovredni in jo morda lahko lanskim podprvakom tudi zagodejo in vzamejo točko ali kar vse tri. Predvsem pa je jasno, da bodo gledalci prišli na svoj račun, saj Wolfsburg igra zelo gledljiv napadalen nogomet in tudi redno trese nasprotnikove mreže, v podobnem slogu pa je sezono začel tudi Schalke. Tudi zadnje medsebojne tekme so bile pogosto bogate z goli na obeh straneh - le štiri od zadnjih 18 so se končale drugače.

Nogomet - Nemčija - 2. liga

Union Berlin - Leipzig
0, 2
Leipzig ne skriva želje po napredovanju v prvo ligo, v zadnjem krogu pa je doživel boleč udarec na poti k temu cilju, saj je doma moral priznati premoč St. Pauliju (0:1). Po prvem prvenstvenem porazu sedaj moštvo Red Bulla za prvim mestom zaostaja 5 točk, zato si poraza danes ne sme privoščiti, drugače se bodo prižgali alarmi. Union Berlin v prvih štirih krogih še ni zmagal, zato ne zgleda pretežak nasprotnik za vsaj osvojeno točko, čeprav bo jasen cilj gostov zmaga.

Nogomet - Ukrajina - Premier

Shakhtar D. - Metalurg Z.
1
Šahtar je v torek uspešno prestal povratno tekmo z Rapidom in se uvrstil v skupinski del lige prvakov, kar bo gotovo poskrbelo za dobro vzdušje v slačilnici. Glavni cilj na mednarodnem (in finančnem) področju je s tem verjetno dosežen, ostaja pa še domače prvenstvo, kjer si Šahtar želi povrniti primat najboljšega v Ukrajini, ki mu ga je lani speljal Dinamo. A po petih krogih ima Šahtar že pet točk zaostanka za Kijevčani, zato si ne sme več privoščiti spodrsljajev. Metalurg, ki do sedaj še ni okusil slasti zmage, bi moral danes pasti prepričljivo.