PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Tenis - ATP - New York kvalifikacije

Gonzalez M.-Vanni L.
2
Italijana ste na delu lahko videli v Portorožu, kjer je dokazal, da ni dober le na pesku, v Flushingu pa je brez večjih težav opravil še z enim izmed najbolj obetavnih domačih upov, Taylorjem Fritzem. Maxi bi ga na vrhuncu svoje kariere verjetno uspel streti, v trenutni formi Argentinca pa so kvote postavljene kar realno.

Tenis - ATP - New York kvalifikacije

Kravchuk K.-Zopp J.
1
Zopp je v prvem krogu preživel težak izziv, saj je njegovega nasprotnika Dariana Kinga na igrišča Flushinga prišla podpret številčna skupina izseljencev iz Barbadosa, ki živi v New Yorku. Estoncu tukajšnja igrišča ne ustrezajo, saj so zelo počasna, danes pa mu bo verjetno še težje, kajti Kravchuk je, sodeč po gladki zmagi z Bachingerjem, semkaj prišel dobro pripravljen, pa tudi sicer njegovi poletni izidi nakazujejo na to, da bi lahko preskočil vsaj še tole drugo ovro. V edinem medsebojnem srečanju pred petimi leti je gladko slavil Rus.

Tenis - ATP - New York kvalifikacije

Golubev A.-Falla A.
2
Tudi Falla sodi med tiste igralce, ki imajo v New Yorku vedno glasno podporo latinoameriške "diaspore". V prvem krogu je Lapenttiju oddal le igro in napovedal resno kandidaturo za uvrstitev v glavni del tekmovanja, tudi na drugi oviri pa pretežkega dela ne bi smel imeti. S svojim izvrstnim začetnim udarcem bo skušal izločiti Golubeva, ki se je večji del sezone mudil na pesku, na betonu letos zabeležil tri zmage in osem porazov, edini medsebojni obračun proti današnjemu tekmecu pa izgubil.

Tenis - ATP - New York kvalifikacije

Bourgue M.-Gombos N.
2
Za vsako zmago se je potrebno potruditi, a Francoz Mathias Bourge je moral po tekmi z Djerejem priznati, da se lahko za napredovanje v veliki meri lahko zahvali predvsem neizkušenemu mlademu Srbu, ki je storil kar 16 dvojnih napak in ponudil 13 priložnosti za "brejk". Prepričan sem, da Gomboš še zdaleč ne bo tako radodaren. Gre za Slovaka, ki počasi pleza proti najboljši stoterici svetovnih tenisačev, v Portorožu je recimo edini vzel niz zmagovalcu turnirja Vanniju, tukaj pa v prvem krogu ustavil neugodnega "kolidž" igralca Devvarmana. Norbertu napovedujem prvo uvrstitev v glavni del tekmovanja na turnirjih velike četverice!

Tenis - ATP - New York kvalifikacije

Struff J.L.-Ymer E.
2
Ne razumem, kako so lahko kvote tu poravnane. Ymer se je na vseh treh "Majorsih" letos uspel prebiti čez sito kvalifikacij in ne vidim razloga, zakaj mu ne bi uspelo še četrtič. V prvem krogu je imel na začetku s Satralom nekaj težav, mu v prvih dveh igrah ponujal priložnosti za "brejk", ko pa se je ogrel, se Šved (etiopijskega porekla) ni več oziral nazaj. Struff ima sicer iz letošnje sezone na betonu nekaj vidnih zmag, vendar pa so bile vse na začetku leta, medtem ko je njegovo poletje bolj klavrno. Zelo verjetno bodo tule odločali trije nizi, na koncu pa kot zmagovalca vidim Eliasa Ymerja, ki bo potem bržkone zmogel še preko Montanesa oziroma Przysieznya, za še četrto zaporedno uvrstitev na "Major" turnir v koledarskem letu 2015.