Niti akreditacija okoli vratu niti druga barva kože nista pomagali, da ne bi ob prihodu na stadion do nas pristopil preprodajalec kart. »Bolt, Bolt,« se je drl. Na vprašanje, koliko stane karta za ogled četrtega tekmovalnega dne svetovnega prvenstva v atletiki, je najprej malce premislil. Potem pa odgovoril, da preveč in dal vedeti, da je dojel, da je karte ponujal napačnemu. Organizatorji so tekmovalne dneve razporedili tako, da je imel Bolt pavzo le v ponedeljek. Včeraj se je v kvalifikacijah teka na 200 metrov predstavil izjemno prepričljivo in odločno napovedal boj za drugo posamično sprintersko lovoriko v Pekingu. V svojem značilnem slogu iz najboljših časov se je zadnjih 50 metrov iztekel v cilj.

»Utrujen sem, tega ne skrivam. Tek na 200 metrov mi vselej pomeni veliko. Poleg tega sem boljši s tehničnega vidika na 200 kot 100 metrov. Veselim se naslednjih dni in komaj čakam na njih. Upam le, da bom malce bolj spočit,« dviga temperaturo Usain Bolt.

Sandra Perković, ki je v tej sezoni na poti do vrhunca sezone tekmovala tudi na velenjskem mitingu, je doživela drugi poraz v sezoni. Prepričljivo jo je v finalu meta diska ugnala Kubanka Denia Caballero, ki je s prvim metom, dolgim 69,28 metra, porezala hrvaški tekmici krila. Ta je orodje metala v zaščitno ogrado in dala tekmicam vedeti, da je »ranljiva«. Zagrebčanka je bila pred zadnjim metom celo na mestih, ki ne prinašajo kolajne, a je v zadnjem poskusu pokazala svoj mojstrski značaj in se veselila naslova podprvakinje. Še ena nekdanja skupna država se je včeraj veselila zgodovinskega uspeha. Bosni in Hercegovini je Amel Tuka priboril prvo kolajno v zgodovini SP, potem ko je bil tretji na 800 metrov. Zanj so ob ciljni ravnini glasno navijali slovenski atleti s trenerjem Svjetlanom Vujasinom. Tuka, ki je lastnik najboljšega letošnjega časa na svetu (1:42,51), se jim je ob častnem krogu priklonil in se z njimi veselil zgodovinskega uspeha. Znano je namreč, da je bil slovenski rekorder Žan Rudolf dalj časa njegov partner na treningih in da si Ljubljančan želi z njim tesneje sodelovati tudi v naslednjih sezonah. David Rudisha je z zmago na 800 metrov pokazal, da se vrača v staro formo, Britanec Greg Rutherford pa je v skoku v daljino poskrbel, da Evropa ni drugi dan zapored ostala brez zlate kolajne.