Na koncu dneva bo tako s svojim nastopom morala biti zadovoljna. Letos ima določene težave. Sicer je na tekmah zmagovala, a vedno z enim odličnim metom. Na svetovnem prvenstvu so stvari nekoliko drugačne, še težje pa ji je bilo, ko je Kubanka Denia Caballero že v prvem poizkusu dosegla daljavo, ki se je na koncu izkazala za zmagovalno. Vseeno je srebrna kolajna velik uspeh in ko bo na koncu potegnila črto, bo morala biti z nastopom zadovoljna.

Sandro sicer dobro poznam, saj se veliko srečujeva in skupaj tudi trenirava. Je izredno samozavestna in morda ji je tudi zato uspel odličen zadnji met, s katerim se je prebila na drugo mesto. Ker je imela pred tem tri neveljavne mete v mrežo, se je v zadnjem poskusu še toliko težje zbrati, saj je pritisk ogromen. Vedela je, da mora iti na polno in da ji mora uspeti. Zagotovo ji ni bilo lahko, saj tehnično ni bila na najvišji ravni. Enostavno v letošnji sezoni ni vrhunska, s čimer pa ni prav nič narobe. S trenerji se bo morala usesti in pred novo odpraviti težavo, ki se pojavlja.

V teku na 800 metrov sem navijal za Amela Tuko iz Bosne in Hercegovine in izredno zadovoljen sem, da mu je uspelo priti do bronastega odličja. Ob tem pa moram biti odkrit in povedati, da mi njegov način teka ni všeč. Večino časa se drži v ozadju in nato silovito finišira, a ni tako močan, da bi si to lahko privoščil. Je pa to velik uspeh za atletiko v Bosni in Hercegovini in bo Tuka zagotovo narodni heroj. Na svetovnem prvenstvu priti do kolajne v teku na 800 metrov je zares vrhunski uspeh.

Primož Kozmus je olimpijski in svetovni prvak.