Ko je tiskovni predstavnik Maribora Željko Latin v nedeljo zvečer nekaj minut pred polnočjo medije povabil, naj se čez 12 ur zglasijo v Ljudskem vrtu, kjer bodo dobili vse informacije o aktualnem stanju v NK Maribor, so bili vsi prepričani, da bo športni direktor Zlatko Zahović predstavil novega trenerja vijoličastih. Da imena novega trenerja ne bomo izvedeli, kaj šele ga videli, je bilo jasno že deset minut pred začetkom, ko je v sobo za novinarske konference dobesedno z igrišča stopil Zahović. Ker je bil v družbi Mirana Pavlina povsem preznojen in v športni opremi, je bilo očitno, da slavnostnega dogodka z novim trenerjem v ponedeljek še ne bo. Zahović se je z vsemi vljudno rokoval, pojedel jabolko, z nekaterimi prijateljsko poklepetal in odhitel proti pisarnam nadaljevat izbiro trenerja, še preden je v zvoniku odbilo poldne.

Namesto težko pričakovanega novega trenerja sta pred medije sedla predsednik kluba Drago Cotar in poslovni direktor Bojan Ban. Potem ko je klub po odstopu Anteja Šimundže že teden dni brez trenerja, bo tako očitno še nekaj dni. Predsednik kluba Cotar je Banu sicer prišepnil, da bo izbran do srede, uradno pa zatrdil, da točnega dneva ustoličenja ne more napovedati. Po drugi kombinaciji bo tudi tekmo s Krko v soboto vodil pomočnik Saša Gajser, ob katerem bo na klopi sedel Zahović, kot je bilo to že na gostovanju v Velenju. »Ker nekatere stvari še niso dokončno dogovorjene, imena novega trenerja še ne moremo razkriti. Pogovori so resni, zanesljivo bo izbran še letos,« je izstrelil Drago Cotar. Ker bo po tekmah osmega kroga reprezentančni premor, bo imel novi trener dovolj časa, da začne uresničevati svoje zamisli, ki pa bodo morale biti v sozvočju z vizijo kluba. Izbira igralcev je široka, saj ima klub profesionalne pogodbe z več kot 50 nogometaši, ki igrajo v prvi ekipi, ekipi B in zasedbah nogometne šole.

Veliko je ugibanj o finančnem položaju kluba. »Maribor glede denarja še nikoli ni bil v tako dobri situaciji. Na scenarij izpada iz Evrope smo bili pripravljeni, saj v športu ni nobenega jamstva za uspeh. Nimamo niti evra dolga do dobaviteljev, niti evra kredita, na transakcijskem računu pa dovolj denarja za nemoteno poslovanje še nekaj časa. Vsako leto se ne morejo ponavljati takšni rekordni prihodki, kot so bili lani povezani z dosežki v ligi prvakov,« je izpostavil poslovni direktor Bojan Ban.

Cotar in Ban sta znova poudarila, da Maribor ne bo menjal strategije, torej ne bo brezglavo zapravljal milijonov za igralce, saj ni garancije, da bo to prineslo športni uspeh. »Ko delamo proračun kluba, v njem ni predviden prihodek iz evropskih nastopov, ampak na osnovi podpisanih pogodb. Prihodek iz Evrope ti omogoča izvedbo določenih idej ter vložke v infrastrukturo v Ljudskem vrtu, umetno travo in novo igrišče za trening v Rogozi. Evropa prinaša denar, a ga tudi odnaša s premijami, potovanji, organizacijo tekem. Teh stroškov letos žal ni, a bodo znova prihodnje leto,« je dodal Ban, ki sodeluje s 93 pravnimi osebami (sponzorji).