Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Liga prvakov

Dinamo ZG - Skenderbeu
1
Dinamo je kljub čudni situaciji v klubu znova na pragu lige prvakov. Po naklonjenem žrebu je veliko dela opravil že na prvi tekmi v Albaniji, kjer je z golom v 93. minuti zmagal z 2:1 in lahko sproščeno pričakuje povratno tekmo na Maksimirju. Zagrebčani imajo precej kvalitetnejšo in izkušenejšo zasedbo, zato gre pričakovati še eno njihovo zmago, tokrat verjetno celo bolj prepričljivo, pred albansko zasedbo pa imajo tudi to prednost, da so že v tekmovalnem ritmu, medtem ko Skenderbeu še ni odigral niti prvega kroga domačega prvenstva.

Nogomet - Liga prvakov

Shakhtar D. - Rapid Dunaj
1
Šahtar na prvi tekmi na Dunaju ni pokazal ravno blesteče predstave, a je odigral rutinirano in z bogatimi izkušnjami z evropskih tekem prišel do želenega izida (1:0), ki mu na široko odpira vrata raja. Dunajčani so verjetno pregoreli v preveliki želji, čeprav jim ne gre ničesar očitati, nihče pa od njih niti ne pričakuje, da se uvrstijo v ligo prvakov. Že evropska liga bo za Rapid dobrodošla popestritev jeseni, danes pa bodo verjetno še enkrat dobili lekcijo, kako se igra v Evropi, kjer šteje le rezultat, igra pa gre v pozabo.

Nogomet - Liga prvakov

Maccabi Tel Aviv - Basel
0, 2
Basel je na prvi tekmi nadigral Maccabi, a v 96. minuti prejel gol in prvič v sezoni ostal brez zmage (2:2). Obeta se zelo zanimiva povratna tekma, saj bodo Izraelci na svojem terenu dali vse od sebe, da še enkrat ostanejo neporaženi, Švicarji pa bodo morali napasti od prve minute. Kljub slabemu izidu s prve tekme Basla ne gre odpisati, saj ima zelo spodobno zasedbo, ki bi v ligi prvakov lahko marsikomu od favoritov prekrižala načrte, kot je to redno počela v zadnjih letih.

Nogomet - Anglija - Ligaški pokal

Swansea - York
1
Swansea je na prvih treh tekmah nove sezone pokazal dobro formo (zmaga in dva remija), iztržil pa morda celo kakšno točko manj, kot bi si zaslužil. A vendarle so pokazali, da gre na to ekipo letos resno računati tudi v boju z najboljšimi na Otoku, verjetno pa Valižani potihem razmišljajo predvsem o preboju v zadnjo fazo tekmovanja v kakšnem od pokalov. Četrtoligaš York, ki sezone ni začel najbolje, jim bo na tej poti predstavljal le manjšo oviro in služil bolj za uigravanje pred naslednjimi težjimi tekmami.