Že skoraj polovico stoletja v Tržiču, nekdaj bogatem čevljarskem mestu, v začetku septembra zaživi Šuštarska nedelja, na kateri svojo dejavnost in stare obrti predstavljajo številni rokodelci in društva. Priprave na letošnji tradicionalni šuštarski dogodek so že v polnem teku. Tudi tokrat bo Šuštarska nedelja potekala na angelsko nedeljo, torej 6. septembra.

Ugodni sejemski nakupi

Med več desettisoči obiskovalci iz vse Slovenije, in zadnja leta tudi iz tujine, je največ takih, ki prireditev obiščejo prav zaradi ugodnih sejemskih nakupov. Ponudba na več kot tristo stojnicah je pestra in kvalitetna, največ zanimanja pa je seveda za nakup obutve po ugodnih sejemskih cenah. Zadnjih nekaj let smo lahko opazili, da so Šuštarsko nedeljo preplavljale stojnice s preveč raznoliko ponudbo, zato so organizatorji že lani odločili, da bosta Tržič in Šuštarska nedelja ponovno dobila pravi »Šuštarski plac« z bogato ponudbo obutve.

Lanska Šuštarska nedelja se je s sloganom »Odkrijte novo tradicijo« odločno podala v nove čase z zavedanjem lastnih korenin in ciljem, da ponovne postane kraj, kjer se kupuje obutev. Tudi letošnja, 48. Šuštarska nedelja tako še vedno zasleduje idejo pravega čevljarskega sejma, kakršen je bil nekoč, zato bo tudi letos glavni trg namenjen slovenskemu čevljarju na tako imenovanem Šuštarskem placu.

Bogata zabava

Poleg bogate ponudbe obutve bo seveda poskrbljeno tudi za zabavo. Program na glavnem odru se bo pričel ob 10. uri s pozdravnimi nagovori in predstavitvijo Šuštarske nedelje, sledili bodo nastopi plesnih skupin in »frajšprehunga«, od 13. ure naprej pa se bodo na odru zvrstili glasbeni ansambli Galop, Kdar voč, Mladi Godci, Gorenjski kvintet in Veseli svatje. Vsekakor velja omeniti tudi Šuštarske dneve v Peku, ki se bodo ovijali od 24. avgusta do 4. septembra in v okviru katerih bo potekalo nagrajevanje s kuponi za 20-odstotni popust. Na šuštarski praznik, 6. septembra, si lahko obetamo 10-odstotni popust na neznižano ceno obutve, v šotoru pred tovarniško prodajalno pa bo potekala tudi okrepljena akcija z bogatimi popusti.

Z namenom prikazati sodobno proizvodnjo čevljev bo v tovarni obutve Peko pripravljen »Dan odprtih vrat – ogled proizvodnje PEKO«. Ogledi bodo vsako polno uro od 10. do 16. ure, najmlajši pa se bodo lahko vključili v Pekovo otroško delavnico, ki bo v parku pred tovarno prav tako potekala od 10. do 16. ure. (ir)