V primerjavi s tradicionalnimi sekirami z lesenim ročajem so sekire Fiskars občutno varnejše in prijetnejše za uporabo, cepljenje lesa pa je z njimi nadvse učinkovito in tudi zabavno. Glavo nove sekire so pri Fiskarsu namreč vpeli v enovito ogrodje ročaja in tako zagotovili kar največjo stabilnost sekalne glave, ki ne more izpasti iz ročaja.

Varnost in natančnost

Pri novi seriji sekir Fiskars sta varnost in natančnost na prvem mestu. Novi strukturirani 3D-ročaj uporabniku zagotavlja dober oprijem, večjo varnost in predvsem hitrejši zamah. Novi material prerazporeja trenje ter omogoča vpijanje odvečne vlage na mestu oprijema rok na zgornjem in spodnjem delu ročaja, kar izboljšuje nadzor pri sekanju ali cepljenju lesa, tako da lahko uporabnik vso pozornost usmeri na zamah in hitrejše gibanje sekire.

Zakrivljeni del konice ročaja obenem ščiti uporabnika, da mu sekira ne bi zdrsnila iz rok in pri delu povzročila nesreče. Sekalna glava ima optimalno težo in je dvakrat karbonizirana, kar jo jača in povečuje njeno trpežnost, obenem pa je rezilo lažje nabrusiti. Dodatna prednost nove, četrte generacije sekir Fiskars je tudi daljša, zdaj 25-letna garancija. Priloženi plastični okvir ščiti rezilo, hkrati pa služi še kot ročaj za prenašanje ali priročno obešanje sekire.

Nagrajena z nagrado red dot

Za vrhunski dizajn in kakovost je nova X-serija sekir Fiskars na priznanem mednarodnem oblikovalskem tekmovanju prejela prestižno nagrado red dot 2015. Nove sekire so od 1. septembra na voljo v vseh večjih vrtnih centrih, bolje založenih tehničnih trgovinah in pri pooblaščenih trgovcih Stihl po vsej Sloveniji. (sč)