Prav tako bi rada v njej imela večji hladilnik z zamrzovalnikom, lahko je prosto stoječ. V kuhinji si želim tudi pult z dvema stoloma, pomivalno korito pa bi moralo biti dvojno. V prilogi vam pošiljam skico prostora z vsemi merami in upam, da mi boste lahko pomagali. Andreja

Odgovor: Po preizkušanju različnih možnosti sva vam pripravila privlačno rešitev, s katero bo kuhinja postala več kot le prostor za pripravo hrane. Najprej predlagava, naj se ožji del prostora zapre s tanko steno in opremi v shrambo. Da se kuhinja z umestitvijo pulta ne bi zdela prenatrpana, sva se odločila pult in jedilno mizo združiti v eno. Nastali otok omogoča dobro vizualno komunikacijo in povezavo kuhinje s prostorom. Tako med kuhanjem ne boste izolirani v nekem kotičku, ampak boste brez težav spremljali dogajanje okrog sebe. Z vseh strani dostopna kuhinja vam bo omogočila, da bo kuhanje prijeten družaben dogodek. Na otoku je predvideno mesto za pomivalno korito, saj bi v primeru umestitve štedilnika viseča napa prostor vizualno precej zmanjšala.

Stena z manjšimi okni različnih oblik je vizualno poenotena z leseno oblogo, ki steno razbije na vertikalne pasove. Tako obdelana stena prostor obogati in zaradi kontrasta med svetlim in temnim navidezno poveča obstoječe okenske odprtine. Upava, da vam bo najina ideja pomagala pri opremi vaše kuhinje in jedilnice.

Gregor Vernik, mag. inž. arh., Dean Marčetič, mag. inž. arh., 2AMV Arhitekti