PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Tenis - ATP - Winston Salem

Souza J.O.-Jaziri M.
2
Brazilec je od brazilske mini turneje februarja izgubil vseh 12 srečanj na najvišji ravni, vključno s kvalifikacijami in četudi je letos Jazirija letos v Dohi izločil, se mi ob trenutni formi obeh zdi povsem logično, da bo Tunizijec tokrat močnejši. Od prihoda čez lužo ima Malek 5 zmag in 5 porazov in je lahko z žrebom tukaj presrečen.

Tenis - ATP - Winston Salem

Rosol L.-Gulbis E.
1
Kljub dobremu nastopu v Montrealu, me Gulbis ni prepričal. Njegovi rezultati so preveč odvisni od navdiha, kar se je dobro pokazalo prejšnji teden v Vancouvru, ko je izgubil od Marchenka. Z Rosolom sta imela pred dvema tednoma sila napet obračun, Čeh pa ga je mesec nazaj na Wimbledonu izločil s 3:0. Glede na to, da je Lukaš ta turnir lani osvojil, bo vsekakor visoko motiviran, da točke odbrani, medtem ko je motiv Latvijca vselej pod velikim vprašajem.

Tenis - WTA - New Haven

Bacsinszky T.-Garcia C./+1,5/
1
Na obeh letošnjih srečanjih, obakrat sta se srečali na betonu v finalu, je Timea slavila, tudi na tem turnirju pa si bo želela nastopiti dobro, kajti po odlični sezoni je Švicarka močno v igri za uvrstitev na zaključni turnir v Singapur, tako da vsaka točka šteje!

Tenis - WTA - New Haven dvojice

Srebotn/Vesnin-Hrdinov/Melicha
1
En teden pred OP Amerike se je Srebotnikova odločila poskusiti skupaj z Vesnino, ni pa še jasno, s katero igralko bo nastopila v Flushing Meadowsu. Ta teden bo Kata z Rusinjo v New Havnu vsaj na papirju glavna favoritinja za naslov, na začetku pa resnega dela proti češko-ameriški navezi resnično ne bi smeli imeti. Hrdinova in Melicharjeva sta moči združili šele drugič letos (prvič v Stuttgartu že v 1.krogu poraženi 2-6, 2-6), na trdi podlagi pa niti z ostalimi partnericami nista ravno blesteli.

Tenis - Challenger - Manerbio

Novak Den.-Caruso S.
2
Siciljanec Salvatore Caruso se je v nekaj poletnih tednih prebil na mesta, ki so ga močno približala uvrstitvi na kvalifikacije za turnirje velike četverice. Sicer v Flushing Meadowsu letos ne bo nastopil, bi ga pa soliden zaključek leta prav lahko poslal v Melbourne na OP Avstralije 2016. Zmaga na futuresu v Bolzanu mu je verjetno dokončno potrdila, da je za to raven predober in pošteno povedano zelo dvomim, da mu bo danes Novak lahko kos. Slednji namreč, vsaj glede na rezultate, sodi prav na futurese, kajti na challengerjih ima v tej sezoni "score" 2-10.