Medtem ko Lewis Hamilton nadaljuje zmagoviti niz, z dirko v Spa Francorchampsu niso mogli biti zadovoljni pri Ferrariju, kjer so se pritoževali nad smolo. Pravzaprav ni šlo toliko za smolo, čeprav je razcefrana pnevmatika odnesla tretje mesto nekdanjemu svetovnemu prvaku Sebastian Vettlu, kot pa za tveganje, ki se ni izplačalo. Ker je bil v kvalifikacijah le deveti, po premiku Romaina Grosjeana za pet mest po menjavi menjalnika pa je začel kot osmi, se je Vettel v dogovoru z moštvom odločil za le en postanek.

Stvar je delovala do 42. kroga. Vettel se je prebil na tretje mesto za nepremagljiva Mercedesa in videti je bilo, da bo pobral precej točk in prišel na stopničke. Vse dokler ni predzadnjič na dirki zapeljal v ovinek Eau Rouge. Zloglasni zavoj, eden najtežjih v formuli ena, je terjal svoj davek in obrabljena zadnja desna pnevmatika se je predala. Z razcefranimi kosi gume na platišču je Vettel moral upočasniti, tekmeci so ga po vrsti prehitevali in na koncu je bilo vse skupaj dovolj le za 12. mesto. Po Vettlovem predzadnjem krogu so se morali v ekipi iz Maranella zadovoljiti s sedmim mestom Kimija Räikkönena.

Medtem ko so bili rdeči slabe volje, pa je bilo drugačno razpoloženje pri srebrnih. Tudi pri njih ni šlo vse povsem po načrtih, a to velja predvsem za Rosberga, ki si je sam otežil dirko, saj je zelo slabo startal in se je nato moral prebijati nazaj na mesta, ki jih je vajen v tej sezoni.

Hamilton ni imel takšnih težav. S prvega startnega položaja je zanesljivo pobegnil tekmecem, tako da je vodil od starta do cilja. Dirkači so morali na startu prvič pokazati več svojega znanja, saj je krovna zveza Fia v prizadevanjih za omejevanje tehničnih pomagal v Belgiji prvič prepovedala pomoč moštva na daljavo pri upravljanju sklopke ob startu.

»Še en odličen konec tedna. Moštvo je svoje delo opravilo odlično, avtomobil je bil vse dni preprosto fantastičen,« je bil upravičeno dobre volje zmagovalec Lewis Hamilton. Dosegel je šesto zmago v sezoni, skupno pa že 39. v karieri. »Lewis je delo opravil odlično. Jaz sem se trudil, a ni bilo dovolj, zaslužil si je zmago,« je dejal Nico Rosberg in priznal, da z mislimi ni le pri dirkanju, ampak tudi pri družini, saj z ženo pričakujeta prvega otroka.

Na tretje mesto se je uvrstil voznik Lotusa Romain Grosjean (prve stopničke v sezoni), ki je bil v kvalifikacijah četrti, a je zaradi menjave menjalnika izgubil pet mest, na dirki pa se je spet prebil na stopničke, ki jih je z nekaj sreče dobil od Vettla, in se desetič v karieri povzpel na zmagovalni oder.

»Lahko rečem, da je kakovost pnevmatik katastrofalna. Seveda sem vedel, da se bodo obrabljale, toda to je nesprejemljivo,« je jezo na proizvajalca pnevmatik Pirelli stresel Vettel.

V skupnem seštevku ima Hamilton 227 točk, drugi Rosberg jim ima 199, tretji Vettel je ostal pri 160. Sezona se bo nadaljevala čez štirinajst dni z dirko v Monzi. šr